Ferrarisini Satan Gurbetçi Çift..

 Birkaç sene öncesinde haber bültenlerine ilginç bir haber düşmüştü..

     Yıllarca gurbette yaşamış orta yaşlarda bir çift, evlendikten seneler sonra gurbet acısına dayanamayarak Türkiye'de yaşamaya karar vermişler.. Artık ne olmuşsa, bir gün, bindikleri taksiciye para dolu çantalarını uzatarak, "Bu senindir, bizden sana hediye olsun.." demişler.. Taksici, içinde para dolu çantayı almak istememiş, şaşırmış.. Çantayı sahiplerine geri vermek istediğinde, o gurbetçi çift, çantayı almadan uzaklaşmışlar.. Bu olaydan işkillenen taksici, soluğu karakolda almış.. Durumu anlatmış.. Polis, taksiciyi yanlarına alarak, gurbetçi çiftin evine gitmiş.. Kendilerini ifade vermek üzere karakola götürmüşler.. Taksicinin ifadesini okumuşlar ve bu duruma diyecek bir şeylerinin olup-olmadığını sormuşlar.. Orta yaşlı gurbetçi çift, içinde yirmi bin doların olduğu çantayı taksiciye bilerek ve isteyerek bıraktıklarını, o paraları gurbette kazandıklarını, herhangi bir yasadışı işin parası olmadığını beyan etmişler.. Polis ifadelerinden sonra imza almış.. Çantayı tekrar onlara vermek istemiş ama gurbetçi çift, çantayı almak istemediklerini, taksiciye bıraktıklarını, taksici almazsa, polislerin denetimine bıraktıklarını beyan ederek, karakoldan güle oynaya çıkıp gitmişler..



     Kabul etmeliyiz ki, para, hayatımızın ilk sırasında yer alan bir nesne.. Onun için hemen her şeyi göze alabiliyoruz.. En sevdiklerimizi bile gözümüzü kırpmadan para sebebiyle öldürebiliyoruz.. Kalp kırmak, yalan, olan, oyun, üçkâğıt, isyan, terör..vb. hep para için..

     Paraya daha fazla değer verdiğim şu günlerde, geçen sene haber bültenlerine düşen, yukarıda bahsettiğim haberi hatırladım.. Acaba ne oldu da o gurbetçi çift, tüm hayatları boyunca biriktirdikleri parayı elden çıkarmaya ve başladıkları yere dönmeye karar verdiler.. ? Yoksa onlar, günümüzün Ferrari'sini satan bilgeleri miydi..? Günün birinde ben de sahiden paranın önemsiz olduğunu anlayıp, kuru ekmek ve soğana talim edebilecek bir ruha sahip olacak mıyım.. ?

Sorular..
Sorular..



0 Yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.