Kadir Gecesi..

  Ne kadar günahkâr olursanız olun; bu gece, içten yapılan bir tövbe ile bir bebek kadar masum olabilirsiniz.. Allah hiç bir zaman sizden umudu kesmedi.. Siz de en zor anda bile Allah'tan umudu kesmeyin.. "Günahın içine battım, artık kurtuluşum yok" diye düşünmek ne kadar yanlışsa, "Hiç kötülük yapmıyorum, ben cennetlik biriyim" diye düşünmek de o kadar yanlış.. Allah sizi kul olarak yarattı.. Kul muhtaçtır, sürekli ister; kibrini, gururunu bir kenara bırakır, muhtaç olan her varlık gibi muhtaç olduğu kudret karşısında aciz olur.. Acziyetinizi kabul etmek, sizi küçük göstermez..

     Kur'an-ı Kerim'in indiği ve bin aydan daha hayırlı olarak nitelendirilen bu gecede, Allah bizden, kul olmamızı, el açmamızı, acziyetimizi kabul etmemizi, dua etmemizi bekliyor.. Günahlardan kurtulmak, içten yapılan bir tövbe ile gerçekleşecek kadar kolaysa, kendiniz için bir tövbeyi çok görmeyin.. Ve tüm günahları kendinde toplamış <Çocuk> için de minik bir dua edin..

     Allah, yâr ve yardımcınız olsun..

................................................

+ Allah'ım sen affet.. Bize her daim hayırlar ver.. Senin yolundan ayrılmayan, sürekli adını anan, şükredebilen kullarından eyle.. Cennette cemalini görebilmeyi nasip eyle.. Peygamber Efendimiz'in (s.a.s.) sancağı altında toplanmayı, O'nun (s.a.s) şefaatine erişmeyi nasip eyle.. Din ve devlet için çalışanlara yardım et; dine ve devlete karşı olanlara mani ol.. Derdi olanlara derman, borcu olanlara borcunu kurtarma fırsatı ver.. Hastalara şifa ver.. Babam ve tüm ölmüşlerimize rahmet et.. Biz de öldükten sonra arkamızdan dua edenleri eksik etme.. Son nefeste "Eşhedü en lâ ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammedin resulullah" diyerek can verenlerden eyle.. İşimizi hayırlı, aşımızı temiz kıl.. Sen, affedicisin, affetmeyi seversin, tüm günahlarımızla el açtık, yalnız Sana sığınabilirdik, işte yine sadece Sana sığındık.. Affet bizi Allah'ım; affet..affet..affet..Ve geri çevirme, bu aciz ve günahkâr kullarını.. (Amin)

0 Yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.