Dünyaya Bedel Olma Hâyâli..

Tarih kitapları okumayı sever misiniz..? Veya tarihsel olaylara karşı özel bir merakınız var mı..? Hiç değilse okulda iken tarih dersi gördünüz mü..?

Hani Türk ve dünya tarihi yazarlarının, olumsuz gördükleri belli bir dönemi anlatırken, çok sevdikleri ve tarih kitaplarında sürekli görmeye alıştığımız, "Halk, ağır vergilerin altında eziliyordu." cümlesi var ya; işte o cümlede belirtilen tarihi insanlarla, yüzyıllar sonra aynı cümlede buluşuyor olmak ve ağır vergilerin altında ezilmek de çok tuhaf bir his doğrusu..

Sahiden adilâne bir düzenleme yapılarak, bu vergi sisteminin değiştirilmesi gerekmekte.. Zira vergi verenin üzerine tüm gücünle çökmek ama birçok kişiden vergi alamamak, onlar için sürekli vergi afları çıkarmak, insanların düzene karşı güven duygusunu yer ile yeksan etmektedir.. Halk, artık bu kadar ağır vergiler altında ezilmemeli..

Tabii vergilerden şikâyet ediyorum diye yanlış anlaşılmasın lütfen; bir lokma nimet bulduğumuz her güne binlerce şükürler olsun.. Zaten Doğu ülkeleri kültürlerinde genellikle "aza tamah etmek", ekonomik olarak kendinden üsttekine değil de alttakine bakarak hayatına yön vermek düstûru vardır.. Bu yönden bakınca, şükürler olsun ki, durumumuz birçok insandan ve birçok ülkeden çok daha iyi.. Ama yine de "Bir Türk, dünyaya bedeldir" diye çıktığımız yolda; 1 Kuveytli'nin 22 Türk'e, 1 İngiliz'in 8,3 Türk'e, 1 Avrupalı'nın 7.42 Türk'e, 1 Amerikalı'nın 6,80 Türk'e, 1 Japon'un 6.35 Türk'e, 1 Bulgar'ın 3,81 Türk'e denk geliyor olması, insanın ağrına gidiyor doğrusu..



0 Yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.