Berât Gecesi..

Bismillahirrahmanirrahim 

 Zümer 53..

...........................
Benim gibi nefsinin kölesi olmuş, günaha batmış, çırpındıkça daha çok batan ama içinde bir yerde minik de olsa vicdanî hisler kalmış, kendini hakka ve hakikate teslim etme niyetlisi olan biri için ne kadar umut verici bir sûre değil mi..? 

İnsanda cüzzi irade vardır.. Nefsine kolay boyun eğme yapısı vardır.. Günahsız kul yoktur.. Rabb'im, kullarını yaratırken, günahsız olacağını bilerek de yaratmadı zaten.. Günah vardır, var olmaya devam edecektir.. Rabb'imizin beklentisi, günahtan sonra hemen tövbe edip, O'na yönelmemizdir.. Büyük günahlardan uzak durunca, Allah'a yönelerek küçük günahları da affettirmek bizim elimizde.. Hatta bazı günahların sevaba dönme durumundan bile bahsedilir..

Neyse işte.. Demem o ki, günah öyle bir illet ve kalbe öyle bir kara leke bırakıyor ki, şeytan devreye girip "sen artık affedilmez günaha battın;bu saatten sonra ne yapsan boş" der ve insanı iyice haktan uzaklaştırır.. İşte yukarıdaki ayet de böyle bir ânda girer devreye.. Nefsine ne kadar uymuş olursan ol, haddini ne kadar aşarsan aş, Allah'ın rahmetinden ve bağışlanmasından ümidi kesme.. İslam'da günah vardır ama Allah'ın rahmetinden ümit kesmek yasaklanmıştır..

Berât gecesi..
"İslam'da kandil geceleri var mı, bi'dât mi?" tartışmasını boşverelim.. Allah'a yaklaştıran her gecenin, her bahanenin başımızın üzerinde yeri vardır ve o geceler güzeldir.. 

Kandiliniz mübarek olsun.. Rabb'im, berâtini alanlardan eylesin.. Bizleri de dualarda buluştursun..

0 Yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.