Sanane..

İlişkilerde söylenmemesi gereken bir kelime vardır : "Sanane?"

Düşünsenize, bir sevgiliniz var, onunla bir yola girmişsiniz, hemen her şeyini bilmek istiyorsunuz.. Onu daha iyi tanımak, onun hakkında bilgi edinmek ve bundan sonraki dönemlerde onun hayatı hakkında farkında olmak için soru soruyorsunuz.. Sorunuza cevap olarak, "sanane?" diyor.. Ne kadar kötü bir durum değil mi..? 

Bu "sanane?" öyle bir şey ki, aranıza aşılmaz duvarlar örer.. İlişkiye resmiyet katar.. Sıcaklığı, samimiyeti öldürür.. "Sanane" diyerek esasında "Haddini bil, sen kimsin ki bunu sorabiliyorsun?" demek ister.. Ve bu da ilişkide büyük bir yara açar..

Hele hele karı kocanın birbirine "sanane" demesini asla anlayamam.. Elbetteki her insan farklıdır.. Elbetteki her bireyin hayatı, düşünce yapısı, estetik anlayışı, istekleri ve hâyâlleri farklıdır.. Ama karı kocanın birbirine "sanane" demesi, büyük, çok büyük sorundur..

Demem o ki, şu kelimeyi sevdiğiniz insanlar için kullanmayın be.. Gerek yok... Cidden hiç hoş bir kelime değil.. Sevdiğiniz insana, bu kadar basit biriymiş gibi hissettirmeyin..



0 Yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.