"Devlet itibarı sebebiyle..."
"Devlet itibarı gereği.."
"Devlet itibarı.."
"Devlet itibarı.."
Şu 'devlet itibarı' dediğiniz şey nedir Allah âşkına..? Ne olunca artıyor, ne yaparsak azalıyor bu itibar..?
Her kötü olayda, milletten para toplamak için İban dağıtınca sarsılmıyor mu bu itibar..?
Milli paranız her geçen gün değer kaybedince, bu itibara bir şey olmuyor mu..?
Ülke cayır cayır yanarken, yangın söndürme uçağınız yok diye, başka devletler yardım gönderince, o itibar hissiniz hiç utanmıyor mu..?
Vergi yükü ile insanlar ezilirken, işsizlik almış başını giderken, "fiyat düzenlemesi" adı altında zam yağmurları yağarken, ülkenin sınırları yol geçen hânına dönmüşken, bu itibar sınırlarını koruyabiliyor mu..?
Mesela bir şehirde anjiyo yapılamıyorsa, endoskopi cihazı dahi bulunmuyorsa, hastalar böyle basit şeyler için o şehrin devlet hastanesinden başka şehrin devlet hastanelerine sevk ediliyorsa, o devletin itibarı şehirlerarası yolculuğa çıkmış olmuyor mu..?
Bir yangın neticesinde, güçsüz ve çaresiz kaldığımız için, yardım amacıyla çalışanlara su dağıtırken ölen 25 yaşındaki genç son nefesini verirken, devlet itibarımız da can çekişmiş olmuyor mu..?
Devletin itibarı adalettir.. Peki bu ülkede insanların da, devletin de adaletine güven duyan kalmış mıdır..?
2 Yorum:
Aslında siyaset konuşmaktan pek anlamam. Bildiğim iki şey var.
Birincisi biz nasılsak öyle yönetiliriz. İkincisi devlet yönetmek, hele de kendine ait bir ordun ve ordunu göndereceğin yere karar verme yetisini elinde tutma ve kafa tutma cesaretinin varsa hiç kolay değil. Arka planda neler oluyor, gözümüzün görmediği neler yaşanıyor bilmiyoruz. Ama biz ne kadar adilsek yönetim de o kadar adil bunda netim
Dediğin konularda hemfikiriz..
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.