Tavuk Yumurtası..

     Senede bir kez olabilecek şey bu cumartesi günü oldu ve tembelliğimden vazgeçip kendime güzel bir kahvaltı hazırlamak için omlet yapmaya karar verdim.. Evde hiç yumurta olmadığından, yine senede bir kez olabilecek şeyi yaptım ve paspal kıyafetlerimi çıkarıp cici elbiseler giyinerek bakkala gittim..
 
     Bakkal dükkânının içine girdiğimde, selamlaşma faslından sonra genç bakkaldan yumurta istedim.. İçinde yumurtaların ve samanlığın olduğu sepeti göstererek, "Ağbi, beyaz yumurtadan birkaç tane kaldı.. Diğerinden versem olur mu..? " diye sordu..
 
     Bakkalın "diğeri" dediği, kahverengi renkteki yumurtalardı.. Bakkalı daha önceden tanıyor olmamın da verdiği rahatlıkla, "Ne farkeder yahu, hepsi tavuğun bilmem neresinden çıkmıyor mu..? " diye soruverdim.. Gülümseyerek, "Fiyat farkı var ağbi; beyaz yumurtaların tanesi 70 kuruş, kahverengi olanlar 1 Lira.. "
 

     Bu cevabı duyunca, önce bakkalın seksi seven tüm kadınlar gibi "zencisever" olduğunu düşünerek, ırkçılık yaptığını düşündüm.. Hatta benim gibi o konuda ezik olan tüm insanların sığındığı limana sığınarak, "Önemli olan işlevi" mealinde "Boyu ve rengi önemli değil, önemli olan yumurtanın tadı.." gibi bir cümle kurmaya yeltendim ama sonradan anladım ki bizim bakkal eşcinsel ve zencisever biri değil.. Sadece ve sadece kahverengi yumurtayı yumurtlayan tavuk, asil bir aileden geliyor.. Eee asil bir aileden gelen tavuğun yumurtası da halkın içinden çıkan diğer tavuk yumurtası ile eşdeğer olacak değil ya; tabii ki pahalı olacak.. Şükür bunu sonradan farkettim de, bizim bakkalın günahını almaktan son anda kurtuldum..
 
 
 

2 Yorum:

Biraz daha uzun yazılsaydı😇

 

Her şeyi devletten beklememeli : Devamını sen getir o halde.. :)

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.