Şair Değil, Balıkçıyım..

    " ...Biliyor musun; ben aslında şair değil, balıkçıyım. " dedi, şiir kitabını imzalayıp elime tutuştururken.. "Ve burada yazılanlar, aslında benim değil, balık tutarken, sağımdan-solumdan geçen insanların söyledikleridir.. Ben sadece söylenilen sözleri biçime sokuyorum; hepsi bu..  Daha geçen gün, Galata Köprüsü'nde balık tutuyor iken, arkamdan kendi kendine konuşarak geçen bir adam gördüm.. Elbiseleri yırtıktı ve belli ki sokakta yaşıyordu.. Sanki biriyle konuşur gibi "Ben deli değilim aslında, hâyâlimde bir kadın yarattım, sadece onu seviyorum.. Ne parasızlığımı başıma kakıyor, ne evsizliğimi.. Dırdır da etmiyor üstelik.. Ne yapayım gerçek kadını; hâyâlimdeki kadın yetiyor bana.. " diyordu.. Söylesene, kim bu cümleleri duyup da şiir yazmak için uğraşmaz ki..?

     Aylar önce, Galata Köprüsü'nde, ben yine balık tutarken, yaşlıca bir adamın beni izlediğini gördüm.. Sigara içiyordu.. Sigarası bittikten sonra denize attı.. "Keşke suya atıp da denizi kirletmeseydin amca, bak, az ileride çöp kutusu var.. " diye söylenecek oldum; "Bunu söyleyene bakın hele, balık avlıyor, canlı öldürüyor.. " dedi.. Ben, "Ben en azından bir balığı, sen bütün tabiatı öldürüyorsun.. " dedim ama iş işten geçmişti bile..

 
     Sağdan, soldan, arkadan geçen insanlar o kadar çok şey konuşuyor ve çoğu o kadar güzel şeyler söylüyor ki; onlardan esinlenip de birşeyler yazmamak için insanın kalpsiz olması gerek.. Bu sebeple diyorum; ben şair değil, balıkçıyım.. Bu kitap da başkalarının sözleridir.. "
 
 


12 Yorum:

Öyle...

 

Balıkçı adam da öyle dedi..

 

İnsanları izlemek de dinlemek de inanılmaz keyif veriyor bana (açık alanda özellikle dalıp dalıp izlerim onları)yanlış anlaşılmak istemem öyle gözlerini dikip bakmak incelemek gibi yapmıyorum bunu sadece yaşamın ahengine kapılıyorum ve bu benim çok hoşuma gidiyor..

Yazı yine mi tatlı yine mi güzel ..
Yine.

 

İncelemek, detaycı insanların işidir.. Yazmaya olan sevgi de buradan geliyor demek ki.. Daim olsun..

Övgün için de teşekkür ederim.. Çirkini güzel görebilen bir kalbe sahipsin demek ki..

 

Yazabilseydim ruhum nefes alırdı henüz o noktaya çok uzağım ancak kelimelerin doğasını severim hiç bir zaman hüsrana uğratmazlar insanı..bu çirkin bir yazıyla eğer çirkin yazmayı bile isterim çocuk.

 

Dolup taşmamak lazım.. Yazmak ve rahatlamak lazım.. Harflerin kelimelere, kelimelerin cümlelere dönüşmesini izlemek, büyülenmek ve bu orgazmı yaşamak lazım..

Eğer bizden çıkıyorsa tek bir kelime bile, senden daha iyi yazan yok demektir.. Yeter ki kendin tatmin ol..

 

Defterler dolusu yazardım çok eskiden hayalimin odasında saklı biri vardı hep ona yazar dururdum şimdi sanırım hayallerim çok kalabalık kime yazacağımı şaşırdım:)
Sabrırla dinledin ve cevaplarını teşekkür ederim düşüneceğim yazdıklarını.
Güzel kalemini blogumda da misafir etmek isterim,aklında olsun emi?

 

Evli ve çocuklu olunca, hayaller yerini gerçeklere bırakıyor ve gün geçtikçe hayat monotonlaşıyor.. Bana kalırsa çocuklarına anne, kocana eş olduğun gibi hayallerinin de prensesi olmayı ihmal etme..

Sayfana da birkaç gündür seni gördükçe bakıyorum.. Yorum yapmıyorum çünkü "sen bana yorum yaptın, ben de sana karşılık vermeliyim" tarzında çıkar ilişkisine dayalı bir iletişim hoşuma gitmiyor.. 2005 yılından beri ara ara da olsa yazı yazmaya çabalıyorum; ne yazık ki blog aleminde "ben saan geldim, sen de bana gelmelisin" mantığından çok çektim.. Artık sadece yazıyor, orgazm oluyor, sonra birkaç tanıdığın sayfasına bakıp çıkıyorum..

Haa ama emin ol birkaç gündür kim olduğunu öğrenebilmek için yazdıklarını okuyor, profiline giriyorum..

 

O mantık çok başka..sayfama yıllarca gelip yorum yazmayanlar var ama bu beni üzse de yazmaktan alıkoymaz..çünkü öyle bir yazıda sesleri çıkıyor ki tüm emeklerimin karşılığını vermiş oluyorlar sanki..o öyle bu böyle klişelerine de girmeyeceğim,geliyorsan ses etmesen de olur ben yine bunu öğrendiğime mutlu oldum.

Yazıyı düşün ;)

 

"<Çocuk, patates kızartması ve köfte hazır " de, bak bakalım orda mıyım değil miyim:)

 

O taktik bana küsen oğlumda da işe yarıyor:)

 

Erkek cinsinin, yaşı kaç olursa olsun, hepsi aynı demek ki.. Eee gereğini yaparsın artık..

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.