Kar Yağıyor; Felaket Değil..

Haber bültenlerinin, kar yağışını, "felaket" olarak ekranlara taşımasına bakmayın siz; o kar yağışı sebebiyle su sıkıntısı çekmiyoruz..


Felaket olan kar yağışı değil; yerel yetkililerin kar yağışına uygun bir kent meydana getirememiş olmalarıdır..


Felaket olan, insanların soğukta sokakta yatıyor olma ihtimalleridir..


Felaket olan, kimsesiz insan ve hayvanların, sığınacak bir yere muhtaç olmalarıdır..


Bu felaketlerin sebebi de kar yağışı değil, sosyal hayatımızı yeterince iyi organize edememiş olmamızdır.. Kendi suçumuzu, pislikleri temizlediğine inandığım kar yağışına atmak, olsa olsa bu güzel doğa olayına iftiradır..
...................................


+ Kar yağarken kendimi sokağa atmak, hiç değilse evin bahçesinde bol bol fotoğraf çekmek isterdim ama o kadar tembelim ki; çekyattan kalkıp da su içmeye gitmek bile işkence gibi gelmeye başladı.. Haliyle her hevesim gibi, bu hevesimi de kendi ellerimle kaçırmış oldum..








6 Yorum:

Ayni fikirde degilim.2 gundur kar yagisi sebwbiyle evden disari cikamiyorum.onumuzdeki hafta da boyle olacak beliki.yerdeki tum kar eriyip yok olana kadar evde kaliyorum.haftalardir bekledigim doktor randevumu bile iptal etmek durumunda kaldim sirf bu doga olayi sebebiyle.ne karda yurumek,ne karla oynamak...camdan izlemek disinda bir bagimiz olamiyor kendisiyle.cabucak biter insallah da normal hayatimi yasayabilirim ben de.saygilar efenim...

 

Bu durum kar yağışının mı, yoksa seni düşünerek uygun fiziksel bir ortam sağlamayanların kusuru mu..?

 

(Şu an kendimi psikoterapi seansinda hissettim.konunun derinine inip esas sebebi bulmak! ) her ikisi de diyecegim cunku beediye bu anlamda cok iyi calisiyor.daha kar gelecek haberi tvde verilirken tuzlama araclari bizim caddede park halinde bekliyor.ama ana yollarin acik olmasi yeterli degil.onune gecilemiyor maduriyeimin. Bu durumu kabullenmek kaliyor bana da.hic sevmem sorunlara yenik dumeyi bilirsin.ondan her kar yazisina boyle serzenisim:)

 

Her şey güllük gülistanlık olsa idi, belediye her türlü olumsuzluğu düşünerek, engelli insanların mağdur olmaması için adım atsaydı bunlar olur muydu yani..?
Yok tuzlama yapılıyormuş, yok bilmem belediye çalışıyormuş.. ! Fakir adamın hayali de fakir olur dedikleri bu olsa gerek..

Aynı durumda, aynı kar yağışında, Avrupa'daki sence evine mi kapanıyor.. Araştır gerisi sen düşün..

 

Ne diyecegimi bilemedim bir an.:)
Ee tabiki yetersizliklerden kaynaklaniyordur bu maduriyet ama belediye hic bir sey yapmiyo da diyemeyiz simdi.gorunen koy misali.herkes de benim akdar madur olmuyor isin gercegi.yine de daha iyi sartlar olsa fena olmazdi tabi. Hayalimdeki ulke ve sehir bu degil elbet.sunulan imkanlarla yasamaya calisma cabasi diyeyim...

 

Hiç değilse hayalimiz fakir olmasın..
Gerisi illa ki gelir..

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.