Daldan Dala..

+ Şükür kavuşturana, annem babam nihayet geldi.. Dün akşamdan beri içimde sahiden 5 yaşındaki bir çocuğun coşkusu var.. Mutluyum çok şükür..


+ Bu sene, annem-babam yokken kendime çok iyi bakmışım ki; 90 kiloluk bir öküzcük olmuşum.. İlk kez onlar yokken kilo almış oldum böylece..


+ Bir hafta daha çalıştıktan sonra 15 günlük yıllık izne çıkıyorum.. Ne yapacağımı bilmiyorum ama evde yer-içer-yatarım büyük ihtimalle.. Haa ama şehir dışı planlarına da açığım ha.. Davet etsenize beni..


+ Kitap okumaya yeniden başladım.. 10 gün önce 20 sayfa okudum; 10 gündür yine elime kitabı almışlığım yok.. Benim kitap okurluğum da anca bu kadar olur zaten..


+ Annem-babam, memlekette iki hatunun ailesine, kızları ile beni söylemişler.. Birinin ailesi olumlu yaklaşmamış; ötekinin olumlu yaklaşmış.. Benim memlekete gitmemi istiyorlar; gidip de kızla görüşmeliymişim.. Geldikleri 2 gün oldu; 2 gündür aynı muhabbet.. Üstelik her 5 dakikada bir aynı şeyleri söylüyorlar.. Kafayı yememe az kaldı.. Artık benim memleketten kız almaktansa, bekarlıktan kudururum daha iyi..  


+  "Kudururum" dedim de aklıma geldi; çok ama çok uzun zamandır kudurmuyorum.. Pek bir beyefendi bir kişilik oldum..


+ Alışveriş olayına bir çözüm bulmam gerekiyor; ev borcunu tamamen bitirdikten sonra, olur-olmaz şeylere para harcıyorum.. Sahiden israf..


+ Şükür, evi olmayan tek kişi olan ablam da ev aldı.. Memlekette, küçük bir ev ama sonuçta bir evi var.. Allah, olmayanlara da nasip etsin.. Gereksiz yere para harcamamak, ayrıca ona yardımcı olmak adına 1 sene taksitlerini ben ödeyeceğim.. Böylece salak-saçma israftan da kurtulmuş olurum..


+ İşyerinde bir arkadaşın hanımı kanserden vefat etti.. Aramız iyi idi o abiyle.. Hastaneye gittim sarıldım; "Beni yalnız bıraktı be <Çocuk>.. Yarı yolda bıraktı beni.. " diye ağladı.. Sahiden ölen ölüyor da kalanlara oluyor ne oluyorsa.. Allah rahmet etsin..


+ Bir kaç hafta önce 20 seneden fazladır görmediğim arkadaşlarla buluştum.. Herkesin farklı farklı hayatı var artık.. Herkes fiziksel değişime uğramış.. Ama yine de arada güzel bir samimiyet, dostça sohbet vardı.. Hoşuma gitti..


+ Birini özleyip de özlemiyormuş gibi davranmak ne zor.. Yazmak istiyorsun ama yazamıyorsun.. Görmek istiyor ama göremiyorsun.. Duymak istiyor ama duyamıyorsun.. "Seni istemiyor işte.. " özlemlerine engel olmaya çabalıyorsun ama beyhude.. Günün hemen her anında, o kişi aklında.. Unutmak çok kolay bir şey olsa keşke.. Veya bir program olsa, hafızamızdan bazı şeyleri silebilsek..




3 Yorum:

hadi gözünaydın kavuşmuşsunuz. izin iyidir güzeldir. Hep yatma evde yap bir şeyler, bekleme birilerinden sen söyle der kaçarım zira Zeynep hanım bağırıyor beni al demek bu yoksa birazdan ağlayacak:)

 

Buyuk sozu dinlesene yahu git bak madem, belki kismetin sahiden de memleketinde olamaz mi... Dedim ama sonra en son cumlene bakinca bilemedim. Herseyin hayirlisi diyelim madem. Yine de acik olmak lazim gelenlere sanki bakarsin Kalbin isinivermis kader bu ya.

 

Zeynep Hanım ne derse o.. İlgi istiyorsa ilgi, sevgi istiyorsa sevgi.. Kucağa al, sev, öp, agucuk gugucuk yap..

Diğer konuda ise hayırlısı neyse o olur..

Ben senin memleketine yerleşeceğim, ordan bulacağım, enişten olacağım:) Sizin oralar nasıldır, kira nedir, ev fiyatları nedir, benim işyerim merkeze yakın mıdır; detaylı bir bilgi göndersene watshaptan falan..

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.