Bir Yerime Sıkışan Kadın Ruhu..

Bir yerime bir kadın sıkışmış eminim.. Bu kadar çok alışverişi seviyor ve günaha girerek parayı beyhude yere harcıyor olmamın başka bir açıklaması olamaz..




Beyaz At Yüzü Görmemiş, Kendini Prens Zanneden Abi..


Kimsenin beyaz atlı prensi olamadım belki ama bu kadar yalnız kalmayı hakettim mi; bilmiyorum doğrusu.. Gerçi bu denli yalnız kaldığıma göre haketmişimdir yalnızlığı ama yine de insanın beklentisi ve umudu farklı oluyor işte.. Sonrası böyle sükut-u hâyâl...

Uzun zamandır, beğendiğim, esmer güzeli bir kız var.. Uzaktan bir tanıdık.. Kendisinin güzelliğinin yanı sıra tanıdığım kadarıyla karakteri de güzel bir hatun kız.. Hani olacağından değil de, öyle bir güzelin yanında, insan kendini mutlu hisseder doğrusu.. Bir yaştan sonra insan sever mi bilmem ama en azından mutlu hisseder.. Gerçi normal insan kendini mutlu hisseder; benim gibi ezik psikolojisine sahip biri, öyle bir esmer güzelin yanında, ister istemez kendini işe yaramaz hissedecektir.. Ve dolayısıyla hayatı kendine de o kıza da zehir edecektir.. Bundan önce olduğu gibi.. Her neyse..

Sabah selam verdim bu esmer güzeline.. Yakınlaşmak için samimi bir sohbet ortamı oluşturmaya çabaladım.. Sohbetin sonunun nereye varacağını anlamış olacak ki; bundan önce beğendiğim kızların yaptığını yaparak, hemen önüme kibarca duvar ördü..

" <Çocuk> ABİ, biliyor musun, ben birini çok seviyorum.. O sevdiğimle olamayacağız belki ama yine de ben onu seviyorum.. Ama artık yavaş yavaş unutmaya ve hayatıma bakmaya başladım.. Zaten başka biri bana kahve teklif etti; kabul ettim.. Yarın buluşacağız.. Güzel şeyler olacak diye umutluyum.. " dedi..

<Çocuk> ABİ'si ne diyebilir ki; bundan önce her bozuluştan sonra söylediğini tekrar etti esmer güzeline :

-- Hayırlısı.. İnşaallah mutlu olacağın birini en kısa sürede bulursun da biz de mutlu oluruz senin adına..  

Eee ne diyelim; böyle güzel ve içten bir temennide bulundun ya; inşallah <Çocuk> ABİ'si, inşallah..



Beklemektir Umut..



İnsan bazen bekliyor.. Olmayacağını bile bile bir beklenti içinde oluyor.. Sanırım bunun adı "umut"..




Var Mıyım, Yok Muyum, Varmış Gibi Mi Yapıyorum..?



Ben var ya ben, ben gerçekten adam olamam ya.. !


Hayatımda olduğunu düşündüğüm hatun kıza, farklı şeyler söyleyip, söylediklerimden farklı şeyler yapma konusunda üstüme yok..


Geçen gün, "onu çok özlediğimi, onu çok ama çok kısa bir an olsa bile görmek için sabırsızlandığımı, hiç değilse kısa bir an olsa da benimle buluşmasını" söyleyerek, ne yapıp-edip kısa bir an olsa da buluşma ayarladım.. Cumartesi günü hayatta erken kalkamayan kıza artık nasıl cümleler kurduysam, benim için sabah 7'de kalkıp, 9'da benimle buluşacak, 10'da ayrılacaktık.. Sadece 1 saat için yapmadığı şeyi yapacaktı.. Bana, sürekli, "benim onu sevmediğimi" söylüyor ama ben, onu sevdiğimi söyleyip, çok iyi rol kesiyorum.. Ara ara inandığım bile oluyor..


Özlemden, sevgiden bahsettikten sonra kısa da olsa benimle buluşmak isteyen kıza, bugün mesaj çektim ve aslında hiç bir geçerli mazeretim olmamasına rağmen "gelemeyeceğimi,başka bir yere gitmem gerektiğini" söyledim..


Demem o ki; kız bana inanmamakta sonuna kadar haklı.. Biri benim hayatıma girince, ben o hayattan çıkıyor, kendimden farklı biri oluyorum.. Niye, bilmiyorum ama ben çıkıyorum.. Ben gerçekten adam olamam ya.. Bundan önce olamadım, bundan sonra da olamam..








Bilinmezlerin Cehenneme Koşusu..

Bir tek sen mi kötüsün sanıyorsun.. !

Yaptığım her davranışta, bile bile cehenneme yaklaşıyor ama sanki dünyanın en doğru insanıymışım gibi hareket ediyorum.. Aklımda bilinmezliğin onlarca sorusu var.. Sadece âti hakkında değil, mazi hakkında bile bilinmezlerim var..

Bilinmezler için aklımda onlarca soru ile cehenneme doğru koşarken, ruhum hercümerç olmuş durumda iken, bir tek sen mi kötüsün.. ! Ne kadar yalnız ve çaresizim görmüyor musun..!


Uyumadan Uyumak..

Dün gece, uzun çok uzun zaman sonra ve hatta belki ilk kez, öyle güzel bir uyku çektim ki.. Ne terlemekten ne de sağa-sola dönmekten şikâyet ettim.. Uykusuz kaldım ama öyle güzel uyku çektim ki.. Ama öyle güzel, öyle güzeldi ki..

Uykusuzluktan gözlerim kapanıyor olsa bile dün gece öyle güzel bir uyku çektim ki..


Kısa Zaman Olayları..



Şu kısacık zamanda, ne kadar çok şey yaşadık değil mi..?


Bir abla evlendirdik..
Bir darbe girişimi yaşadık..
Fena bir olay başımıza geldi ve onu olumluya çevirmeye çalıştık..

6 yaşında bir çocuğun balkondan düşerek ölmesi gibi berbat ötesi bir olaya tanıklık ettik..
Memlekete anne-babayı yolcu ettik..
Yalnız yaşamanın ne kadar berbat bir şey olduğunu bir kez daha anladık..
İliklerimize kadar yalnızlığın hercümerç edişine tanık olduk..
Yeni bir insanla tanışıp, yeni bir hayat öğrenir olduk..
Yıllık izin alamaz olduk; denize hasret kaldık..
Yıllık izin alınca, denize gidecek kimseyi bulamadık..
Denize gidecek kimseyi bulunca, yıllık izinlerin iptal olduğuna ve sonrasında işlerin yoğunluğu sebebiyle bir yere çıkamamaya tanık olduk..
Bir kadının bize çekidüzen vermesine, kalbimizin varlığına inandırmaya çalışmasına tanık olduk..
Ve daha neler neler..


Hayat, kısa zaman içinde o kadar çok şeye gebe ki; her halimize şükretmekten başka elimizden bir şey gelmiyor.. Zamana kapılmış, son nefesimizi vermeye doğru savruluyoruz işte..








Anlatamama..



Anlatacak çok şey var da cümle uydurmayı unutmuş bir insan ne anlatabilir ki..