Uykusuz Erkeğe Yakışan..

Yatağında olman gerekirken, bu saatte aradığın ne..?
Hani güzel rüya görebilmek için hiç uyanmayacaktın bu gece..?



......................

Sonra kitabı kapattı ve uyumak için yatağına geçti.. Sağa döndü, sola döndü.. Aç olduğunu hatırladı.. Traş olmadığını hatırladı.. Bugün yaptığı ama yapmaması gereken şeyleri hatırladı.. Uyumamak için ne kadar bahanesi varsa hatırladı.. Her hatırladığı şey, onu yataktan biraz daha soğuttu.. Kalktı.. Çay demledi.. İki yumurta kırdı.. Sakallarını keserken, sakallarındaki beyazlığın daha da fazlalaştığını gördü.. Saçı da eskiye nazaran daha çok seyrekleşmişti.. Yaşlılık hissi iyice sardı tüm ruhunu..
Çocukluğunda duyduğu, "Bu dağlar kömürdendir.. Giden gün ömürdendir.. Feleğin bir kuşu var.. Pençesi demirdendir" türküsünün sözleri geldi aklına.. Hafifçe tebessüm etti..


Yatağında olması, güzel rüyalar görmesi gerekirken, bir türlü uyku tutmayan ve doğrusu uyumamak için bahaneler üreten adam; yeniden kitabı aldı eline.. Kitapta, kaldığı sayfadan devam etti.. :

"Üzerine ne giyinse olmayan, saçını-sakalını hangi modelde keserse kessin bir türlü yakışmayan erkeğe, en çok aşk yakışırdı.......

3 Yorum:

gecenin 03:18 i. kelimelerle dansı uyku tutmadı ve blog dolaşmaya başladı. gördü ki birinin daha uykusu kaçmış. dilerim ki senin benim gibi geçerli sebeplerin yoktur maksat kalem oynatmaktır.aa bir de yaş geçiyor beyazlar oluşuyor,kendini yalnız hissetme benim vücutta saçlardan kendini ele veriyor. ahh gençlik yaşayamadan uçup gidiyor mu ne :) iyi geceler efenim...

 

Çay demleyip tabağa bir dilim daha yaş pasta koyup ders çalışacakken.. Yazıyı okudum.. Saatin nesi varmış dedim.. Saat 04.10 muş yahu.. 06.00 oldu.. Noldu.. Aynı.

 

Kelimelerle Dans ;
Herkes mi uykusuz bu gece ya hu..?
Allah tez zamanda şifa versin sana da uykun böyle ağıdan-sızıdan kaçmak zorunda kalmasın..

Adsız ;
O kadar oturmamak gerek.. Dersi erkenden çalışmalı, çayı ve tatlıyı akşam saatlerinde yemeli, yatağa erkenden girip uyumalısın..

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.