Şeytan Bile Kıskanır Oldu Şeytanlığımızı..

Üvey çocuklarına işkence yapan kadının durumunu günlerdir izliyoruz.. Ne büyük bir vahşet değil mi..? Bunun annelik duygusayla, kadınlıkla, cinsiyetle hiç ilgisi yok inanın.. "Merhamet, vicdan, Allah korkusu" gibi kavramlar yoksa bir insanda, o insan, küçük bir garibana, her türlü aşağılıklığı yapacak seviyeye düşer..


Hemen hepimiz, o küçük çocuğa yapılan işkenceyi, gözlerimiz dolu dolu izledik.. Kadına beddua ettik, hakaret ettik, en ağır cezayı almasını istedik.. Evet ama bizler ne kadar merhametliyiz ki, merhametten yoksun bir insanın durumunu böyle gözlerimiz dolarak seyredebiliyoruz..?

 ................


 Allah rızası için, çocuklara merhametli olmayı öğretin.. Çocuklarınızın yanında sizler merhametli olun ki, onlar da ileride durum ne olursa olsun merhametli olmanın güzelliğine erişebilsinler..



Farkındasınız değil mi; tertemiz bir ruhla dünyaya gelen çocuklarımızı, canavarlaştıran bizleriz.. Ne ekersek onu biçiyoruz.. Çok şey değil; çocuklara empati kurmayı öğretmek... Bir film izlerken ağlamaktan çekinmeyin.. Dünyanın bir ucunda, zorda kalmış bir insanı gördüğünüzde, çocuklarınızın yanında ne kadar üzüldüğünüzü hissettirin.. Birşeyler yapmak için çaba gösterin ve çocuklarınıza bu iş için görev ve sorumluluk verin.. Paylaşmayı öğretin, sevmeyi öğretin, Allah rızası için artık çocuklarınıza merhametli olmayı öğretin.. Öğretin ki; ileride böyle cani ruhlu insan olmasınlar, bizler de gözlerimiz dolarak böyle videoları seyretmek zorunda kalmayalım..


Demem o ki...
El-Hakk!
Şu hale bak...

Şeytan bile kıskanır oldu şeytanlığımızı..




0 Yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.