Camii Minaresini Yılbaşı İçin Süslemek..

İki gün önce idi.. Mevlit kandili gecesi.. Ben, esas mesleğim olan ayakçılık işini yaptıktan sonra eve dönüyordum.. Trafik yoğundu.. Akşam ezanı 10 dakika önce okunmuş, ben dolmuşun camına kafamı koymuş, trafiğin açılmasını bekliyordum..


...Hemen arkamda, bir anne ve bu annenin henüz 3 veya 4 yaşında olan küçük kızı vardı.. Küçük kızın yüzünü göremiyordum ama sesi, dünyadaki en güzel seslerden biriydi.. Kandil günü olması münasebetiyle, camiinin minaresindeki ışıklar yeşil yanıyordu.. O küçük kız, annesine, "Anne bak, camiiyi yeşil renkli yapmışlar, yılbaşı için süslemişler" dedi.. Bu cümleyi o kadar tatlı bir edayla söyledi ki; birkaç kişinin sesli olarak gülümsediğini duydum.. Küçük kızın annesi de, kızın merakını geçiştirmek için "Hı hı, evet kızım ama sessiz konuş" dedi..


Ne tuhaf bir hayat yaşıyoruz değil mi..? Ne olduğumuzu bilmeden, her tarafa meyleden yuvarlak bir hayat bizimkisi.. İyi insan mıyız, kötü mü, bilmiyoruz.. Müslüman mıyız, münafık mı, belli değil.. Sağcı gibi görünüp sol bir hayat yaşıyor veya solcu gibi görünüp sağ değerleri benimsiyoruz.. Söylediklerimizle yaptıklarımız tezat içinde.. "Bir fikrim,düşüncem, ülküm var" diyoruz ama düşündüğümüz gibi yaşamamak konusunda ihtisas yapmış durumdayız.. Her şeyi söylemde bırakıyoruz..


Düşünsenize, müslüman bir anne ve babadan olma küçük bir çocuk, camii minaresindeki ışıkları yılbaşına bağlayabiliyor.. "Hz.Muhammed (s.a.v.) kimdir..? " sorusuna ne cevap vereceğini bilmeyen çocuklarımız, "Noel Baba kimdir..? " sorusunu gayet güzel bir şekilde cevap verebiliyor..


...Artık nasıl bir hayat yaşıyor, çevremizi ve hatta kendimizi nasıl sevmiyorsak; bizden başka olan tüm insanlara özeniyor, onlar gibi olmak için çaba sarfediyor, onlar gibi olduktan sonra da kendimiz gibi olmak için gayret gösteriyoruz.. Müslüman gibi görünüyor, münafık hayatı sonuna kadar yaşıyoruz, yaşadıklarımız ile düşündüklerimizin ne kadar tezat olduğunu görmeden yaptığımız herşeyi bir şekilde savunabiliyor, bizden olmayanlara özeniyor ama ayrıca bizden olmayanları hicvedebiliyor, tüm bu karışıklıklar içinde ne yaptığımızı bilmeden yaşayıp gidiyoruz..


Hz.Muhammed (s.a.v)'i tanımayıp Noel Baba'yı tanıyan çocuklarımız, camiileri yılbaşı için süslüyorlar; biz de gülümseyerek seyrediyoruz..

2 Yorum:

Maalesef:( ozur!

 

Adsız ;
Yorumlarını artık anlayamaz oldum..
Niye maalesef, niye özür..?

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.