İki Silah..

Şükürler olsun, ablalardan birini, kazasız belasız nişanladık.. Kalabalık, stres, hüzün ama ayrıca güzellikleri barındıran günleri geride bıraktık sayılır..

...Ama ne tuhaf değil mi.. ? Bir kulağımda; nişanlanan, yeni yeni hayalleri, umutları olan, gülümseyen bir kadın... Öte kulağımda; evli olan, hüzünlü olan, kederli olan, pişman olan, hiç ama hiç hak etmemesine rağmen göz yaşı dökmek zorunda bırakılan bir kadın... Doğum ve ölüm gibi..

...Oysa biraz rahat bıraksak kendimizi.. Biraz zamana ve hayatın akışına kapılsak.. Daha az üzülerek, gereğinden fazla sevinmeyerek, herşeyi yerli yerine bıraksak.. Ağzımdan kuş tutsak bile Allah'ın bizim için bir hesabı olduğunu bilsek.. "Boşverrr" diyebilsek, dua etsek, sabretsek..

Nişanlansak da, evlensek de, hayat bir şekilde devam ediyor.. Bugün ağlarken, yarın kahkahalarla hayatı karşılıyoruz.. Hayat bu kadar yanar döner bir durum sergilerken, bu denli ağlamaya veya bu denli kahkaha atmaya bilmem ki ne gerek var..!

Bizim elimizde olması gereken iki silah var.. Hemen hemen hepimizin kaybettiği iki silaha sarılmak dileğiyle : Sabır ve Dua..


5 Yorum:

sabır ve dua... en büyük silahlardan haklısın.ama hiç bir şey yapmadan da bu iki rahmani güce sığınmak çözüm değil ki. bir sorun varsa,göz yaşı dökecek kadar önemliyse çözüme kavuşturmak için her şeyi yapmalı sonra sabır ve duaya sığınmalı.ayrılık negatif bir kelime gibi görünse de, aslında içinde yeni başlayacak bir hayatı,mutluluğa açılacak kapının ışını barındırıyor.

nişanlanan abla için sonsuz mutluluklar dilerim. Diğer durum için de,Allah kalbine ferahlık versin,doğru kararlar almayı ve uygulamayı nasip etsin. İnşallah mutluluk yakındır o kişi için de.

 

Bir kadın olsan sabrin bir kadin için erkek kadar yeterli olmadığını anlardin.

 

Kelimelerle dans; ne güzel izah ettin öyle.

 

Allah tamamına erdirsin inşallah. Hayırlı olsun. Daha da güzel haberler de duyarız inşallah... Bizler planlar yapıp dururuz ama Rabbin bir plani olduğunu da unutmamalı evet ve o plan en hayırlı olanıdır hakkimizda,biz farkına varamasak da... Tabii bu hicbisi yapmadan öylece oturup beklemeyi gerektirmediği gibi tepkilerin kararların da gereksiz olduğu anlamına gelmiyor... O dediğin iki silaha sıkıca sarılıp bize düşeni yapmak gerekiyor.
Rabbim her şeyin hayırlısıni nasip etsin inşallah hepimize...

 

Kelimelerle Dans ;
Ablam adına teşekkür ederim..
İslam'da tevekkül kavramı vardır.. Elinden gelen herşeyi yapıp, sonucu Allah'a bırakmak ve O'na güvenmektir..
Hiç bir şey yapmadan o iki silaha sarılalım, demem tabii ki zaten bu söyleyiş İslam inancına ters olur.. Ben, elimizden geleni yapalım ama sonucu için bu kadar acele etmeyelim, biraz boşverelim, zamana bırakalım demek istedim ama sanırım kendimi ifade edemedim..

Adsız ;
Kadın olmak isterdim..
Ayrıca madem başkasının yorumuna hak verdin, ona verdiğim cevap senin için de geçerli olsun o halde..

bir halay kur ;
Ablam adına güzel temennileriniz ve dualarınız için teşekkür ederim..
Biz, bize düşeni yapalım ve hayırlı sonucu Rabb'&e bırakalım elbet.. O, bizden daha iyi tanıyor bizi..Vereceği her şey de bizim için hayırlı olandır.. Buna olan inancım tam..

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.