Bende Aradıkların Bende Hiç Varolmadı..

 
 
"Elimi tutsana! " dedi kadın, tuttum..
"Sıkı sıkı tutsana ya " dedi; yapamadım..
 
     Ne tuhaf; yıllarca o eli tutmayı hâyâl etmişken ve yıllar sonra tutabilmeyi başarmışken, o eli, sıkı sıkı tutamıyor, kavrayamıyor, avucumun içinde saklayamıyorum.. O da daha farkında değil; bende aradıklarının aslında bende olmadığının..
 
     Sahi, bir kadın ne arardı bir erkekte..? Güven mi..? Bende yok.. Huzur mu..? Bende yok.. Yakışıklılık, mal, mülk, sosyallik, özgüven, yumuşaklık, titizlik, duygusallık ve buna benzer basit şeyler mi..? Yok.. İnan yok.. Vallahi yok.. Billahi yok.. Şu son zamanlarda, bende var olan şeyler; haramdan kaçınmayan nefs, kendine hakim olamayan irade, sadece kendini düşünen benlik..
 
     En basitinden, düşünsene, eli elime değmiş birinin, elini tutup da sıkamıyorum.. Elini avucumun içine alamıyorum.. Kendimden çıkıp da onunla bir olamıyorum.. "Dert etme" diyor bir kadın, "Allah öyle yarattı, ne yapalım. Allah'a teslim et kendini." İnanın, ben artık yaratılmışlığımı kabullendim, dert etmiyorum.. Benim derdim, bana "Dert etme" diyen insanların, benim bu halimi dert ediyor olması..




2 Yorum:

Ne çok yağmur yağdı burada! Yagmular bile gizemli bu aralar. Nereden ve Nasil gelecekleri belli olmuyor.sahip cikilmiyor o damlarara. .meterolojiye küskünler. Bildirmeden geliyorlar. Onlar da sahiplenip karsilayamiyorlar.böylelikle Zavalli İnsanogularida mağdur oluyor !:( yapma bunu çocuk. Ellerin yoksa yuregin de mi yok?Yürek gücün tüm organları saracak güçtedir. Ne sizlanip durursun? Rabbin bahsettiği en büyük zenginliği Nasil hiçe sayar ve sizlanirsin! Birde yüreği olmayanları düşün! Haline sukret.kadının guregi yüreğini görmüş onunla dost sen onun gördüğünü gorememissin demekki!:(

 

Adsız ;
*Öncelikle itiraf etmeliyim; gayet güzel bir yorum..
*Yağmur güzeldir; hele hele zamansız gelen yağmurların tadına doyum olmaz..
* Yorumunun aksine şükür ellerim var; eksik olan yüreğim..
* Ara ara sızlanmak iyidir..
* Kimsenin ben de herhangi bir güzellik gördüğü yok.. Kendi kendime uydurduğum cümlelerdir bunlar..

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.