Daldan Dala..



++ Uzun zamandır beklediğim ve tevafuk eseri olarak bana yakın bir kültür merkezinde program yapacak olan Cengiz ÖZKAN konserini, yoğun kar yağışı ve trafiğin hercümerc olması sebebiyle kaçırmış bulunmaktayım.. İşten eve geldim, üzerimi değiştirdim, hızlı hızlı birşeyler yedikten sonra yola çıktım ama kar yağışı öyle şiddetli, trafik daha evin önünde iken bile öyle yoğundu ki; birkaç dakika sonra dudağımı büzüştürerek eve geri döndüm.. Demek ki, bir şeyi sabırsızlıkla beklememek gerek; ters bir durumda sükut-u hayale fazlasıyla uğramış oluyorsun..


++ Kar yağışını seviyorum..


++ Son olaydan sonra kadınların toplu olarak ses çıkarması hoşuma gidiyor.. Gerçi ara ara korkmuyor değilim.. Kadınlar o kadar sinirli ki; olumsuzlukların yaşanmasından korkuyorum.. Hoşlandığın, gidip konuşmak istediğin bir kadın, "Bu adam beni taciz ediyor!" diyerek dünyayı başına yıkabilir ve suçsuzluğun asla kanıtlanamaz böyle hassas durumlarda.. Bu sebeple inşallah asabiyet durumu, haksızlıkları getirmez devamında..


++ Sadece kadınların bağırıp-çağırması yetmez bana kalırsa.. Kadınlarla birlikte erkekler de yürüyor ama bence sadece erkeklerin olduğu yürüyüşler yapılmalı ve hatta erkekler etek giyinerek katılmalı bu yürüyüşe..


++ Kar yağışı sebebiyle okullar tatil edildi, kamuda çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayıldı.. Yine büyük planlar yapmak istemem ama yarın kar yağışı devam ederse ve ben biraz olsun tembellikten vazgeçebilirsem, kendimi akşama kadar sokaklara atmak istiyorum..


++ Yalnızlıktan çok şikayet ediyorum ya hani; aldırış etmeyin siz.. Ben kalabalık içinde bile kendini yalnız hisseden biriyimdir.. Allah'ı kaybettiğimden olsa gerek; hiç kimse bugüne kadar yalnızlığıma derman olamadı.. Haliyle esasında yalnız değilim de sadece kendimi yalnız hissediyorum.. Ki ben artık yalnızlıktan çok rahatsız değilim.. İnsanlardan o denli soğumuş ve onlardan o kadar çok korkar olmuşum ki; kalabalıklar içindeki yalnızlığıma alışmaya bile başladım..


++ Haftada bir olmak üzere yeniden sinema salonlarında boy göstermeye başlama kararımdan sonra bu hafta gideceğim filmi henüz seçemedim..


++ Cebimde sadece ellibeş Türk Lirası param kaldı.. Kış mevsimi sebebiyle faturalar kabarık ve tabii ki ev kredisi de eklenince bu kabarıklığa, fakir fakir etrafta dolaşıyorum.. Kredi kartı kullanmak hiç istemezdim ama böyle zamanlarda kredi kartının güzelliğini yaşıyorum..


++ Dünya durdukça başımdan eksik olmayasıca annem ve babam ile pazarlık masasına oturduk.. Ben onları haziran ayının son günlerinde memlekete gönderebileceğimi dile getirdim.. Onlar ise mayıs ayının son günlerinde gitmek istediklerini dile getirdiler.. Uzun tartışmaların sonucunda, haziran ayının altıncı günü memleket için uçak bileti aldık.. Allah bizlere nefes verir de o günleri görürsem eğer nedense bu seneki yalnızlığın çok çetin geçeceğini düşünüyorum..


++ "Bana sarıl ve yanağıma bir buse kondur n'olur.." derdim ama yapmayacağını bildiğimden, battaniyeme sarıldım yine.. Ben, hiç, bir battaniyenin, binlerce kadın gücünde olduğunu düşünmemiştim..


++ Üç gündür hiç gülümsemedim, dersem inanır mısınız.. ?


++ Hadi, gelin, türkü dinleyelim..  ( T ı k..  )










4 Yorum:

erkekler mini etek giyerek yürüyüş yapacaklarmış avrupa yakasında bir noktada. sanırım bu hafta sonu idi,tarihi tam hatırlamıyorum.

konseri öyle çok istemişsin ki,sana yaklaşmış; niyet önemli !inşallah Allah kısmet eder de en kısa zamanda yine gidebileceğin güzel bir organizasyon olur.

karı hiç ama hiç ama hiç sevmiyorum.belki 3 sene vardır ki tek bir kar tanesine dokunmadım.aramızda büyük husumet yaşanıyor anlayacağın...

3 gündür gülümsemedin mi? neden vakit kaybediyorsun ki...iki dudağını hafifçe yanlara doğru aralıyorsun ve kalbinden bir ifade konduruyorsun.bunun adına gülümseme diyoruz... hemen dene hemenn...bakalım yapabilecek misin...

türkü...hımm... uzun hava olmamak şartı ile neden olmasın.

 

Kelimelerle Dans ;
+ Erkeklerin mini etek giyerek yürümesi fikrini yine benden önce düşünen beyinlerin olduğu bu ülkenin, güzel düşünceli insanlarını seviyorum..
+ İnşaallah Cengiz Özkan'ın sesini canlı duyabilirim..
+ Senin kar'a olan sevgisizliğini anlıyorum..
+ Denedim, yamuk ağzım iyice yamuldu..
+ Ben türküyü koyayım da sen ister dinle, ister dinleme.. Ki ayrıca uzun hava sevmeyen biri zaten türkü sevemez ki.. Uzun hava sevmemek de nedir ya hu!

 

uzun hava sevmem demedim.ki zaten ben müzik sevmem.konu sevgi değil,akşam akşam içimizi karartmayalım diye öyle bir tercih yapmıştım.
varsın "yamulsun". aynaya bak bi,al işte sana gülümseme sebebi. yok yani illa bir gülümseyeceksin rahat bırakmam bu gece seni.:) en kötü,sen şimdi beni terlikle kovalarken nasıl da susturdum diye gülersin...

 

Kelimelerle Dans ;
+ Müzik sevmemek de ilginç..
+ Hayırlısı..

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.