Beni Bu Şehirde Tutan Ne..?

  Nedir beni bu şehirde tutan..?
  
  Ne..?
 
     Kaç gündür aklımda bu soru var.. Beni, bu şehirde tutan şeyleri düşünüyorum da, aslında hiçbiri öyle bağlayıcı şeyler değil.. Artık ne o çok güvendiğim ve övgüyle yere göğe sığdıramadığım ailem var yanımda, ne sevdiğim, ne sevdiklerim.. Eminönü, Taksim, Sarayburnu, vapurlar, Bakırköy ve hatta hayat bulduğum Moda Sahili bile beni buraya bağlamak için yetmiyor..
 
     Uzun zamandır diyorum ki, hazır nakil sezonu da başlamışken, versem nakil dilekçemi, Şehr-i İstanbul'dan uzak bir yere nakil olsam.. Yeni bir ev, belki yeni arkadaşlar, yeni komşular..
 
     Daha bunları düşünür düşünmez, "yok canım daha neler, gidemezsin bu şehirden" diyorum kendi kendime..
 
     Gidemem.. Gidemem belki ama neden..?
    
     Nedir beni bu şehirde tutan..? Ne..?




6 Yorum:

Neden kimse yorum yapmamış? Kimse senin neden bu şehirde kaldığını bilmiyor sanırım.. Benim bi fikrim var ;diyorum ki anıların,, yaşanmışlıkların var ..kokuların var,, dokuların var ..belki biraz aşk .. senin yerinde olsam giderdim ama benim yaşım gitmeye uygun senin ise değil bence sen kal bu şehirde...
Umarım yazdıklarım seni kızdırmaz kızarsan da belli etme içine at ! :)) seviyoruz seni gitme la...

 

Kadife zamanlar demis ki neden kimse yorum yazmamis.cevap vermek isterim. yazar kendine icine donsun,sorusunun cevabini kalbine sorsun.kendisiyle yuzlessin diye yorumlamadim.belli ki onu bu sehre baglayan sevepler var,hepimizi oldugu gibi. Ama bazen sebepleri farkinda degiliz.anlamsizca seviyoruz icinde oldjgumuz seyleri.
Ve ayni yaziya bir de soyle yorum yapmak isterim; bir insan aklina takilan soruya bir cevap veremiyor yani sebep bulamiyor ise gercekten istiyor ya da seviyor demektir.yani oradaki duugu her ne ise iste.
demem o ki,hic bir yere gitme sevgili kalem erbabi. Koca sehir,sensiz bir degil cok eksik kalir.

 

Kadife Zamanlar ;
İlla birileri yorum yapmak zorunda değil ki.. Tamam, benim gibi ilgi manyağı birine yorum yapılınca daha çok yazasım geliyor ama ara ara böyle olması da güzel..
Yorumunun en güzel ve beni benden alan kısmı ; "seviyoruz seni gitme la" kısmı..

 

Kelimelerle Dans ;
Benim bir "adsız" yorum yapanım var ya; hani sen yorum yapınca sana dokunduruyor.. Senin yorumun da biraz öyle olmuş.. "Kadife Zamanlar demiş ki... " bak bak bak sen:)

Cümlelerin için teşekkür ederim ama artık ciddi ciddi bu şehirden gitme niyetlisiyim.. Ama cesaret edemiyorum..
Şuan aklımda üç yer var : İzmir, Balıkesir, Aydın..
Bakalım Mevla neyler..

 

evet farkındayım. yazarın sevmediği biçimde ve kendimin de başkası yapınca rahatsız olduğu şekilde yorum yaptım ama olur arada böyle şeyler. :)
tatil için güzel seçimler yapmışsın. :) inşallah oralarda bir ev alır da yaz tatillerini geçirirsin...

 

Kelimelerle Dans ;
"Senin bir yere gideceğin yok, sus ve otur oturduğun yerde" demenin en nazik ifadesini kullanmışsın.. Nezaket gösterdiğin için teşekkürlerimle..
Bir de "yazar" değil, "e-günlük sahibi ne idüğü belirsiz adam" tarifini kullanırsan, daha çok sevineceğim..

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.