Dünden Bugüne <Çocuk>..


04 Ağustos 2005 Tarihinde başladım e-günlük yazmaya.. Bazen yazdım, bazen yazmadım.. Bazen ara verdim, bazen bir günde birkaç yazı kaleme aldım.. Belirli dönemlerde, yaşanılan olaylar sebebiyle çeşitli ruh hallerine büründüm.. Bunca yıldır, neyi aradığımı bilmeden, aradım.. Hâlâ yazıyor, cümleler uyduruyor, arıyorum.. Hâlâ neyi aradığımı bilmiyorum.. Ancak şurası kesin ki; yazdıkça rahatlıyor, orgazm oluyorum..

Ara ara mazideki yazılara bakarım.. Geçen gün, maziye bakarken, "Beni çok eskiden tanıyan insanlar, eski yazılarımla şimdiki yazılarımı, eski ruh halimle, şimdiki ruh halimi karşılaştırsa ve bunu açık bir dille bana dile getirse, nasıl olur acaba..? " diye düşündüm.. Yakın olduğum, samimi iletişim içinde bulunduğum, çok insan vardı ancak birçoğu artık e-günlük sayfamı takip etmediğinden, eski zamandan beri beni tanıyan ve hâlâ e-günlük sayfasını ara ara takip eden iki güzel insana sordum bu soruyu ve eski halimle, yeni halimi kısa kısa anlatmalarını rica ettim..

" Dünden Bugüne <Çocuk> " başlığı, Kelimelerle Dans bloğunun sahibesine aittir ve ilk söz hakkı onundur..

Demiş ki Kelimelerle Dans ... :


"

Dünden Bugüne <Çocuk>

 

8 sene önceki Çocuk; dediğim dedik, aşırı inatçı, kuralcı bir adamdı. Şimdi yine inat var ama daha yumuşak, daha ılımlı, kurallarını esnetebiliyor.

8 yıl önceki Çocuk; zıpırdı, şimdi daha ağır ve olgun.

8 yıl önceki Çocuk; kendinden taviz vermezdi. Şimdi öyle değil, dinliyor ve haklısın diyebiliyor(pek nadiren de olsa).yine de her zaman onun haklı olduğu bilinsin ister. Sözüm ona Çocuk 8 yıl öncede haklıydı, hâlâ her konuda haklıdır(!) J

8 yıl önceki Çocuk; kadın olmayı biraz hafife alır, erkek olmanın “üstünlüğünü “kullanırdı. Şimdi karşısındaki kadınlara daha çok değer verdiğini hissettiriyor.

8 yıl önceki Çocuk; sayfasında çok sakin, anlayışlı, alttan alan bir profil çizmezdi. Fakat özel hayatta çok daha fazla merhametli ve anlayışlı idi. Bazen de tam tersi olabiliyordu. Şimdi sayfasında daha gerçekçi, daha olduğu gibi.

8 yıl önceki Çocuk; eskiden günlük tarzı yazıları vardı ama hikaye ve kısa romanlar ya da hayal gücünü kullandığı kompozisyonlar sıklıkla sayfasında yer alırdı. Son yıllarda kalemini fazla hafife alır halde yazmakta.

8 yıl önceki Çocuk; kendinden çok başkasını düşünürdü. Onun için hayatındaki insanlar çok önemliydi. Kimin ihtiyacı olsa kendi sıkıntısını bırakır onun yanında olurdu. Ondan bu konuda öğrenilecek çok şey vardı. Fakat bir o kadar da gözü kara idi. Sinirli anında herkesi her şeyi silebilirdi. Kendi içinde, bazen çevresini zora sokan bir dengeydi bu. Şimdi gözü karalık daha minumum seviyede…

8 yıl önceki Çocuk; ihtiyaç sahiplerine el uzatmadan içi rahat etmezdi. Çevresini de bunun için organize etmeyi kendine bir borç bilirdi. Şimdilerde yardıma uzak, en azından bunu böyle aksettirmeyi tercih ediyor.

8 yıl önceki Çocuk; çocuktu şimdi büyüdü… İyi taraflarını koruyarak ama ters taraflarını törpüleyerek büyüdü. Onu öyle benimseyip kabul edenler şimdi bu halden daha memnunlardır eminim. Başkalarına pozitif enerji vermeyi çok iyi bilirken, kendini biraz daha negatiflikten uzak tutmayı umarım öğrenecek yaşlanmadan…

8 yıl önceki Çocuk; yani kısaca herkesin hayatına bir <Çocuk> değmeli. İyisiyle kötüsüyle size çok şey öğretir onun karakteri.

"
 
 
...........................................................................

Demiş ki bir hâyâl kur... :
 

"
 
Daha hayat doluydu umudu vardi. Simdi umudum her ne kadar yok dese de kendi de biliyor ki aslında bir parcacik umut hep var icinde...yok diye diretmesi inadinin bir eseridir.
8 yil önce karanliklarda gezinmiyordu ruhu düşünceleri. Simdi karaya çalar oldu...
Daha cesaretli idi önceleri. Simdi nedense korkar oldu her seyden... Oysa ki artik daha da cesaretli olmasi dik durmasi gereken zaman diliminin icinde.
8 yil önce de inatciydi hala inatci. Öyle ki inadi bir tuttu mu nuh der peygamber demez sizi sinir kuplerine bindirir... Olayların başka taraflarini düşünmez ikna edemezsiniz. Gicik olursunuz:)

8 yil önceki gibi hala esmer kisa sacli burnu hizmali kizlari seviyor:)
yillar önce ilk tanidigimda da vardi kalbinde iyilik tohumlari ve hala devam etmekte... Eğer dostuysaniz sizi sevmisse gönülden, bilin ki elinden gelen her yardimi gücünün yettiği yere kadar yapacaktır... Öncesiyle simdisiyle iyi bir sirdastir...
Eskiden olumsuzluklara bakilacak bir pozitif taraf bulabilirdi oysa simdi odaklandigi tek nokta olumsuzluklar...
8 yil öncesine gore inancini yasama noktasında daha bilinçli her ne kadar eksik olduğunu söyleyip dursa da oncesine gore çok daha ileride...
Eskiden de aska boyaliydi gonlu simdi de öyle...
8 yil önce de dusunurdu sevdiği insanların her durumunu ince ince simdi de öyle ama artik biraz da kendini düşünmeli....bazi konularda olan takintilari ise hala devam etmekte... Adi üstünde takinti iste:)
8 yil önce dost canlisi hoş muhabbet biriydi simdi de ayni...
8 yil önce de kendi hakkında hep olumsuz şeyler söyler atip tutardi ( pek sever kendini kotuleyip kafasini gommeyi hüzün bulutlarina) simdi de aynisini yapmaya devam ediyor ama bilin ki kendini kotuledigi kadar iyidir özünde... Ne derse desin kizsa da laf etse de hatta uzak kalsa da, eğer değer verdiklerindenseniz bilin ki yeriniz hala aynidir gönlünde kirginligiyla birlikte ve hala o guvenilir dostunuzdur aslinda... 8 yil önce de boyleydi kalbi sevdiklerine, simdi de öyle iste ve biraz daha ilimli anlayisli....
 
"
 
 
 

8 Yorum:

tanıdığım en iyi kalemlerden biri olan sayfa sahibine;

iyi güzel demişiz de üçümüzün de matematiğine hayran kaldım şuan.sen 8 yıl dedin diye biz de onun üzerinden yazmışız.hele ben bir de her satırda belirtmişim yılı.Oysa ki 2005 den 2014 bugününe 9.buçuk yıl olmuş:) neyse o zaman dilimi de seni tanımaya anlamaya çalışmakla geçmiş olsun bari.

bunları yazarken sanıyordum ki uzun bir liste olacak ben arada kaynayacağım...Yine de eteğimde ne varsa dökmüşüm korkmadan.aferin bana:)
nice 8-9 yıllara diyelim sayfanla ve bizle birlikte... ömrünce kaleminle barışık olman ve hep umutvari yazman ve yaşaman dileğimle...

 

Kelimelerle Dans ;
Ben 9 yıl olduğunu biliyorum ya hu.. 9 yıl oldu evet ama e-günlük tutmaya başladıktan hemen sonra tanışmadık ya.. O sebeple 8 yıl dedim..
Ayrıca uzun bir liste olmaz çünkü eskiden tanıdığım ve hâlen arada benim yazdıklarımı okuyan bir siz kaldınız.. Diğer insanlar ile iletişim devam etmekte ama tel veya facebook üzerinden.. Artık yazılardan uzaklar veya okudukların hissettirmiyorlar.. Bu sebeple ikinize yazdırdım sadece..

Haa bir şey daha var.. 3 veya 4 sene önce yine böyle bir şey yapmış ve 4-5 kişiye yazdırmıştım..

Senin anlayacağın, kimsem yok benim.. Bir sizi buldum, her şeyi size yaptırıyorum.. Yemek, ütü, çamaşır işine de el atsanız var ya en sevdiğin insanlar listesinin üst sıralarında yer alacaksınız..

 

ben senden 2 ay sonra blog yazmaya başladım.(13 ekim 2005) ama yazmaya başlamadan önce seni,yansımalar ve joezombiyi takip ederdim.o yüzden ben tamı tamına 9 buçuk yıldır tanırım seni.sessiz,gizli takipçilerinden biri de benim yani:)
yemek işi tamamdır,sarma,mantı,patatesli börek ve daha fazlası elimden gelir ama kusura bakma temizlik işine el atamam o kadar da değil... varsın sevdiğin insanlar listesinde bugünkü yerinde kalayım...yükseklerde gözü olan biri değilim:))

3-4 sene önceki bahsettiğn yazıyı da hatırlayamadım.link bulursan gönderiver de bir kıyaslama yapalım kimler o zaman ne demiş merak ettim...

 

Yorumunu okuyunca ne kadar tembel olduğunu da hatırladım bak şimdi:))
Yok yok tembellik değil seninki. kadınlar bile bıkarken işlerden sen hayli hayli haklısın yani.

 

Kelimelerle Dans ;
Yav beni tanıyordun da samimi değildik ya be Bibis.. Öylesine okuyordun yazıları.. Kiii o zamanlar, sen yeni yeni yazarken, senin nasıl gıcık biri olduğunu yakinen bilirim.. :) Hem ne uzatıyorsun anlamadım, 8 sene dedimse, 8 sene.. Allah Allah..
Yemek yapan, temizliğe de el atar.. Hiç değilse, toz falan al be.. Gerçi zaten istemem yemekte temizlikte.. Annem burada şükür, hiç ihtiyacım yok hatun cinsine.. Yaz mevsiminde görüşelim:)
Link nereden bulayım yahu.. Eski e-günlük sayfasında gördüm ama link bulamam..

 

bir hayal kur ;
Tembel değilim, hatun cinsinin ne kadar çalışkan olduğunu ölçmek için tembelmişim gibi davranıyorum..

 

Eskiden de gülümserdin hatta gülümseyişin gözlerine ulaşır ,ışıldardın.. lakin şimdilerde dudağın ile gözlerin arasına kimliği belirsiz bir hüzün oturtmuşsun.. Bir çokları buna
- büyümek - der ama ben biraz endişe biraz toprağını beğenmeyen çiçek diyorum..

dip not--- bak ben okumuşum hatta çok beğenmişim ..devammm
ben> f..

 

f..
Eskiden de gülümserdim, şimdi de gülümsüyorum.. Maaşallahım var.. Adamı zorla hüzünlü biri yaparsınız ya hu:)

dip not : Oku ve yorum yapmaya devam et.. Zevk verir yorumların..

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.