Secdesiz Beden, Ruhsuz İnsan..


Sabah namazına hasret kaldı bedenim.. Kalbim, "es-salatu hayrun mine’n nevm" sesini duydukça yerinden fırlamak isterken, nefsim "uyu.. uyu.. uyu.. " diyor.. "Nasıl olsa Allah affeder.. " diye yalanlar söylüyor..

Affedicilerin en affedicisi olan Allah affeder mi bilmem ama sabah namazına haset kaldı ruhum.. Bu sebeple olsa gerek; son zamanlardaki ruhsuzluğum..


14 Yorum:

(ne mutlu ki bu sabah ezanı dinleyebilenlerden oldum ben de.hafifliğini hissettim ruhumda.)

sebebini biliyorsan,çözüm bulmuşsun demektir.uykunun esiri olmaktan çıkıp sabah namazına döndüğünde ruhun yenilenecekse zaman kaybetme.gerekirse 3-5 saatin alarmını kur başına.olmadı ben uyandırayım seni.o saatte o amaç uğruna pek söylenmezsin de nasılsa.bir işe yaramış olurum ben de.

 

Öyle ..yenildik;( affedene siğindik! Bulabilirsen çare gönder;(

 

Sen kendini yazmışsın,
Ben kendimi okudum :(

 

Alarmını şöyle çok gürültülü cıyak sesli bi metal parça olur rock olur ona ayarla...
Bir de gece yatarken 21 kere besmele cek ve samimiyetle sabah namazına kalkmaya niyet et iste. Bak o zaman kalkacaksın inşallah...

Kul olarak çok nankörüz aslında... Yok ne yapsam kalkamıyorum hiç duymuyorum alarmı diyoruz ama sabahın 5 buçuğunda işe gitmek için nasıl da paşa paşa uyanıyoruz dimi... Duymadım kalkamıyorum gibi bahaneler uyduruluyor mu hiç mesele işe gelince yok hayır....Fani işler ve kuldan (müdür patron vs) korkulduğu için anında zıpkın kesiliyor da iş namaza gelince başka oluyor...

 

al bak sana alarm sesi de buldum indir bu şarkılardan birini ve alarm sesini buna ayarla bak bakalım duyunca nasıl hopluyon:) şöyle bi araştırıp bakayım dedim en gürültülü şarkılar diye aman Allah ım ürkünç şeyler buldum duyar duymaz dayanamaz kalkarsın:)

http://www.youtube.com/watch?v=Fb7F3SU5BRw

http://www.youtube.com/watch?v=bVvRLwmm2Tg

http://www.youtube.com/watch?v=_HxV65bn0Zw

bunun da bası uyuşuk ama ortası iyi.
http://www.izlesene.com/video/muhtesem-yuzyil-savas-muzigi-orjinal-kalite/7398210

yani normal şarkı seç alarm seslerini değil sadece... Söylediklerinde de gecenin sessizliğinde kulak tırmalıyor hem. illaki duyarsın ikinci üçüncü tekrarda...

Bir de teli hemencik yanına koyma sakın... Elinin altında olmasın... alarmı kapatabilme için yatağından kalkman gerekecek mesafeye bir yere koy.

 

yukardakilere bunlar ne be deme bahane uydurma adamı yerinden fırlattıracak kadar varlar... indir birini yap alarm sesi ilk dediğim şeyi de uygula... sonucu görelim. Ezan bir kere okunuyor ama alarmın tekrarlayınca bu seslere kayıtsız kalamaz kalkarsın.

 

Kelimelerle Dans ;
Namaza dinlemekle kalma, kalk ve secdeye git.. İnan güzelliklerden güzellik bulacaksın..
Ayrıca beni kaldırman işe yaramaz, tekme tokat ile saldırman ve tabii bunun sonucuna katlanman gerekiyor:)

 

Adsız ;
Başkasından çare bekleme.. Çare sensin..

 

-lâl'im 'si ;
Belki de ben seni yazdım, kendimi okuyabilmek için..

(Sayfana baktım, kısa ama tam kalbe vuran cümleler var.. Çok hoşuma gitti.. Beğenimi ifade etmeden geçemeyeceğim.. Üç-beş ve hatta onbeş kere tebrik ederim.. Belli ki Rabb, yazma yeteneği vermiş sana.. Yalnız, uzun uzadıya yazdığın birkaç yazıyı da okumak isterim.. Böylece ne kadar yetenekli olduğunu daha iyi görebilmiş olurum)

 

bir hayal kur ;
Sorun uyanıp uyanmamakta değil.. Uyanmak isteyince, senin de dediğin gibi iş için uyanıyorsun.. Sorun, uykuyu bahane ederek uyanamamadığını iddia etmekte.. Yani isteksizlikte..
İsteyen illa ki uyanır; kimi kandırıyoruz ki.. !

 

Mutlu ettin beni bu yazdıklarınla. En azından şu kadarcık cümlelere bile ihtiyacımın olduğu bi anda hemde..
Uzuun uzadıya yazılanların hepsi geri taslakları boyladı. Hayat şartları işte.. Geriye cümle cümle yaşamak kaldı.

 

-ve teşekkür ederim :)

 

yani uyanıyorsun amaa kılasın mı gelmiyor aman kılmayayım Rab huzuruna bekler çağırıyor aman çağırsın benim uykum mu var diyorsun yani anlamadım:) Nasıl bahane uyanıp da isteksiz olmak... Uyanamazsın duymazsın hadi nneyse de bu dediğini anlamadım ben. Ne dediysen sen bilirsin ne diyeyim. İstekli olman gerekmiyor ayrıca ... isteksiz ol ama yine de kalk kıl. Emir demiri keser hesabı.

 

-lâl'im 'si ;
Birilerini, birkaç basit cümle ile mutlu edebiliyorsam, ne mutlu bana.. Sahiden yazdıklarını beğendim ve dile getirdim, bunun için teşekkür etme.. Haa ama mutlu olman da mutlu ediyor karşındaki bu garip adamı.. Daim olsun mutlulukların,gülümsemen,cümle kurguların..

bir hayal kur ;
Yani sahiden istekli olan biri, saati bahane etmez, kalkıp kılar, demek istiyorum..

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.