İnsan 'Var'sa, Yağmur ve Topraktan..


Şehr-i İstanbul'a yağmur damlaları düşmeyegörsün; çocukluğumdaki tüm güzel duygular gelir bulur beni.. İçimde bir coşku, hareketlerimde sevecenlik olur..

Şehr-i İstanbul'da, sevgilisi toprağa kavuşmak için yere düşen her yağmur damlası ile dünyanın en güzel kokusu olan toprak kokusu sarar varlığımı.. Topraktan yaratılmış insanoğlu, toprak kokusu ile dolduğunda, özüne dönmüş, varlığını anlamlandırmış oluverir bir anda.. Ben de bir yağmur damlası ile var olduğumu anlayıverdim anında..

Varlığın formülü : Bir yağmur damlası, sonrasında toprak kokusu... 


6 Yorum:

Güzel formül... Güzel tesbit. Mis gibidir o koku.
Babacığın daha iyidir, toparlanmış ayaklanmıştır inşallah...

 

böyle yazılarını özlemiştim.gerçekten çok beğendim.sabah sabah garip hisler uyandırdın...ne güzel yazmışsın...aynen devamm:)) toprak kokusunu hissedebilenlerden olmak ne güzel...rahmet yağsa da burada da ıslansam doya doya...

 

bir hayal kur ;
Topraktan yaratılmış her canlı, sever toprak kokusunu..
Babam, şükür daha iyi..

 

Kelimelerle Dans ;
Sen bu yazıları, ben yazı yazmayı özledim..
Neredeyse iki senedir, sahiden yazamıyorum.. Haliyle dolup duruyorum.. Gören kilolu sanıyor; oysa uydurulmayı bekleyen cümlelerin şişkinliğini taşıyorum..
"Neden yazamıyorsun?" diye sorma, cevabını ben de bilmiyorum.. Sanırım "ruh" eksikliği..

Ayrıca tüm İstanbul'da yağarken sizin orada yağmaması anormal bir durum.. Gerçi sizin orası İstanbul değil, neredeyse İzmit olduğu için normal ama yine de birkaç damla olsun yağması lazımdı.. Neyse göndereyim burdan üç-beş kilo..

 

tüm gün yağmur bekledim.senin gibi bir kaç kişi daha yağmur yağmsından dem vurunca kendimi başka şehirde yaşıyor gibi hissettim.İstanbulda yaşıyorum demeye ben bugün pek bi utandım yani.nereye aittim,nerede yaşamaktaydım bilemedim.gecenin yarısı oldu yağmur tek tük atıyor şuan.sanki sırf beni gönlüm olsun diye :) buna da şükür...

göbekli bir adam oluşunun böylesi güzel bir bahanesi de,pes yani...merak ettim çok düşündün mü bunu?:) bu yazıdan sonra kaç kilo verdin acaba...en iyisi sen fazla yazma eriyip bitersin sonra maazAllah:)

 

Sen zaten "İstanbul'da yaşıyorum" deme.. Senin yaşadığın yer ile Şehr-i İstanbul'un hiç alakası yok:) Sen sürekli benim uzak olduğumu söylüyorsun ya; bu yağmurdan sonra gördük ki, asıl sen uzakmışsın.. Tüm İstanbul'da yağdı, sizin orada yağmadı ise, İstanbul'da olmayan sensin.. Bu bir kez daha kanıtlanmış oldu..

Göbekli adam oluşumu buraya bağlamış olmayı da düşünmedim ama bence pek güzel bir bahane oldu.. :)

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.