Hastalığı, Sağlığı Veren Rabb'e Şükür..


...Malum; haftalardır, babamın hastalığı ile uğraştık durduk.. Rabb, hastalıkları, kullarını sınamak için verirmiş..  Şükretsinler diye kullarına bir imkân sunarmış.. Hastalıkları sebebiyle şükreder ve sabrederlerse, hastalığı verenin de Rabb olduğunu bilir, adımlarını ona göre atarlarsa, hastalıkları iyileştirir, bu durumu sevaba dönüştürürmüş.. Hatta Allah dostlarının bir çoğu uzun zaman hasta olmazsa, dertlere kapılır, Allah'ın kendilerine şükretme imkânı vermediği için üzülürler ve acaba bir günah mı işledim diye dert ederlermiş..

Biz de şükrettik.. Sabrettik.. Rabb'e binlerce şükürler olsun ki; hafta sonuna kadar idrar yapabilmesi için sonda ve ameliyat dikişleri kalacak olsa da babam evine ulaştı, bizleri mutlu etti, her geçen gün sağlığına kavuşuyor..

Hastahane hakkında söyleyeceğim, oradaki izlenimlerim, hastalar, hastabakıcılar, hemşireler, doktorlar, ziyaretçiler hakkında aklımda o kadar çok cümle birikmiş durumda ki; cümle kargaşası yüzünden, cümle uydurmakta sıkıntı çekiyorum.. Ama emin olun, basit de olsa bir ameliyatın sonucunu beklemek, sonrasında hastanın yoğun bakıma alınmasını seyretmek, âti hakkında bir fikir sahibi olamamak, hastanın gözünü açması, konuşması, sohbet etmesi, doktorların, hemşirelerin, davranışları, uykusuz geceler sonucunda hastanın taburcu olması; öyle tuhaf bir denklem üzerinde yürüyor ki, cümle uydurukçusu bu garip <Çocuk>, uyduracak bir cümle bulamıyor.. Her an neşeli de olabiliyorsun, yeis içine de düşebiliyorsun.. Karalar bağlayıp ağıt yakmaya başlamışken, bir haber ile neşeli türküler söyleyebiliyorsun..

...Herşeyi geçtim; hastahane önündeki büfeden içtiğim çaylar için bile onlarca cümle uydurabilirim.. Ancak bunların hiçbirine gerek yok; ben, bir hastalıklar daha babamı kurtaran Rabb'e şükretmeyi, diğer tüm cümlelerden üstün buluyorum..

Şükür Sana Rabb'im.. Şükür sana..
Tüm hastalara şifa ver tez zamanda..

.........................................................
* 'Hastahane' değil, 'hastane' demeyin.. Biliyorum.. Özellikle bu kelimeyi kullanıyorum..




9 Yorum:

Babanın rahatsız olduğunu bilmiyordum. Geçmiş olsun. Allah bir daha hastalık, keder vermesin.

 

Hamiyet ;
Çok teşekkür ederim.. Allah tüm hastalara şifa versin inşallah..
Sen de çok iyisindir umarım..

 

Rica ederim. Amin...
Derdi verdiği için hamd, şifayı verdiği için de şükürler olsun Allah'a ki iyiyim.

 

Geçmiş olsun dileklerimle..Benim de dedem 5 sene boyunca yatalak halde yaşadı; bir bacağı kesilmişti, yaşlılıktan ve diğer hastalıklarından dolayı da yürüyemez hale geldiği için malum işte yatalak oldu.Dediğin gibi hastalıklar sabretmek ve "bu halime de şükür" diyebilmek için..Nitekim dedem hiç isyan etmedi.Bir mübarek cuma gecesi de; son nefesini verdi..

Çok doğru noktalara değinmişsin; kalemine sağlık.

 

Bu arada 24.yaşım için yayınladığım post'a yorumunu için çok çok teşekkür ederim :) Söyleyelim de enişte size de göndersin bir çift pabuç :)

Saygılar

 

Hamiyet ;
Allah çok daha iyi etsin..
Hep iyi ol.. Hep iyi ol ki; senin iyiliğinden bizlere de yansısın.. Pozitif enerjinden üç-beş kilo bizlere de gönder böylece..

 

Bir Delinin Pembe Defteri ;
Allah dedene rahmet etsin.. Toprağı bol, mekanı cennet olsun..
Yeni yaşında sana da uzun, sağlıklı ve mutlu bir hayat versin..

 

Gelmiş geçmiş olsun. Rabbim Şafi ismiyle versin şifasını hastalığı tamamen iyileşecek şekilde inşallah.... beterlerinden korusun eksik etmesin annelerimizi babalarımızzı başımızdan inşallah.

 

bir hayal kur ;
Amin.. Allah tüm hastalara şifa versin..
Duyarlı yorumun için teşekkürlerimle..

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.