Hesap Günü Yaklaşıyor..


     Hesap günü yaklaşıyor <Çocuk> Efendi.. ! Az kaldı ölmene, çok az.. Bir nefes alım süresi, bir saniyelik zaman dilimi, bir göz kırpması kadar az.. Rabb'inden emir almış da Azrail, senin ruhunu almak için hazırlık yapmaya başlamış bile.. Az kaldı <Çocuk> Efendi; çok az.. !


     Toprağın altında iken yüzünü solucanlar yemeye başladığında, melekler, "Rabb'in kim, peygamberin kim, kitabın ne? " diye sorular sormaya başlayacak.. Söyle be hey kendini bilmez, hangisine adam akıllı cevap verebileceksin.. ?


     Efendiler Efendisi (s.a.v), oğlunu henüz kaybetmişti.. Daha "nesli kesik" diye söylentiler yayılmamış, "Doğrusu sana dil uzatandır, hayırsız, nesli kesik!" mealindeki Kevser Sûresi inmemişti.. Candan öte can olan, biricik oğlu Abdullah, kefene sarılmış, el birliği ile toprağa gömülüyordu.. Ah benim evlat acısını çok iyi bilen Efendim.. ! Ah benim, bir eline güneşi, bir eline ay'ı verseler bile davasından dönmeyecek kadar kararlı olan Efendim.. ! Ah benim, evlat acısı ile gözünden yaş süzülen Peygamberim.. ! Abdullah'ı kefeniyle görünce neler hissettin.. ?

     İşte biricik oğlu, işte Efendimize "baba" diyebilme kısmetine nail olmuş evlat; artık toprağın altına girmişti.. Efendim, oğlunun mezarının başında kalakalmıştı.. Sonra kısık sesle konuşmaya başlamıştı :

-- Abdullah, oğlum, soracaklar 'Rabb'in kim? ' diye.. De ki : 'Rabb'im, yerleri gökleri ve ikisi arasındaki her şeyi yaratan Allah'tır'.. Soracaklar 'kitabın ne?' diye.. De ki : "Kitabım Kuran-ı Kerim'dir.. Soracaklar, 'peygamberin kim?' diye.. De ki : 'Peygamberim, babam Muhammed'dir..'


     Be hey Allah'a asi olmayı zevk veren eğlence sanan <Çocuk>Efendi.. ! Sana kim yol gösterecek, kim akıl verecek.. ? Efendiler Efendisi (s.a.v) bile , oğlunun cennete mi, cehennemi mi gideceğini bilemezken, sen kimden,neyin garantisini aldın da "Allah affeder" deyip, her türlü pisliğin içine girer oldun..?

     Diyelim ki, dilin çözüldü, Rabb'ini, kitabını, peygamberini bildin.. Peki Allah(c.c), seni hesaba çektiğinde, 'Kulum, bildiklerini uygulayabildin mi, gençliğini nasıl ve ne için harcadın..? ' diye sorduğunda, söyleyesene, ne cevap vereceksin..?


     Hesap günü yaklaşıyor <Çocuk> Efendi.. Az kaldı, çok az.. Bir nefes alım süresi, bir saniyelik zaman dilimi, bir göz kırpması kadar az.. Rabb'inden emir almış da Azrail, senin ruhunu almak için hazırlık yapmaya başlamış bile.. Az kaldı <Çocuk> Efendi; çok az.. !

3 Yorum:

Eneeee. Ayol dur bi yolculuk nereye? Daha seninle operaya gideceğiz. Adam giymiş kefeni, münker ve nekirle hasbihal etmekte. Ayyy içim darlandı. Lütfen rica ediyorum bi sonraki yazında çiçek olsun, uğur böceee olsun ama böyle şeyler olmasın. Hepimizin gideceği yer de , çocuk ne bu acele ???? Terliğim nerede benim? Yazıyı okuyunca tipim kaydı, hayat enerjim söndü, yatayım öleyim ben . Daha ne yaşıyorum ki oldum. Patlatcam şimdi terliği heeeee !!!!!!

 

İçim darlanaraktan bir daha okudum da yazdıklarını...
Halet-i ruhiyenin sebebi tamamen ramazan ayından bence. Bayram gelince bişicin kalmaz. Neyse ben gidim de öleyim. Çok depresyona girdim. :(

 

Daisy ;
İçin daralmasın papatya ruhlu kadın..! Ara ara bunları hatırlayalım ki; hayatın güzellikler içinde bir sınav yeri olduğu aklımıza gelsin..
...Misal bak; ölümü hatırlayınca, bu hayattaki insanların, misal senin, ne güzel varlıklar olduğunuzu düşünüyorum ben.. Papatya ruhlusun, hayat enerjin, sosyalliğin, okumuşluğun, gezmişliğin, kelimelerle oynamışlığın var.. Ölümü hatırlayınca, senin ve senin nezdinde tüm insanların daha bir güzel olduğunu düşünmüş oluyorum böylece..
Sen de surat asma lütfen.. Benim yanımda surat asmak yasaktır sayın bayan..

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.