Gizem AKDENİZ


Gizem AKDENİZ olayını, illa ki duymuş, duymadıysanız görmüş ve yazılı basında okumuşsunuzdur..

Adana'da, dünya tatlısı olan,  6 yaşındaki bir kızın, akrabası tarafından öldürülmesi, öldürülmesi yetmiyormuş gibi bir de sonrasında benzin dökülüp yakılması olayı.. Öldürülme sebebi ise, komşu ve akraba olan bir gencin, Gizem'in ablasını istemesi ve Gizem'in ailesinin, bu gencin kalbinin delik olması sebebiyle Gizem'in ablasını bu gence vermemesi... Genç de bu duruma kin duyarak, onlara acı vermek için Gizem'i kaçırıp öldürüyor..

Bunu herkes illa ki duymuştur da, nasıl bir ülkede ve nasıl insanlarla yaşadığımızı vurgulamak için yorum katmadan bir de ben yazayım dedim.. Yoksa "idamı kaldıranlar utansın" demek istediğimden değil..




5 Yorum:

aslında olay iki boyutlu incelenmeli yorumlanmalı ama değil mi ki bir küçük çocuk katledilmiş diğer boyutu umursamıyor insan.insanlık dışı varlığın yaptığı, okuması,hazmetmesi zor bu olay için tek içimden geçen,idam değil,acı çekerek can vermesini sağlamaktır.

ben senin gibi fikir belirtmeden yorum yapamıyorum.içimdeki cümleleri ancak bu kadarla sınırlayabiliyorum...

 

Tatlı kıza katılıyorum. Hatta az acı değil, çok acılar çekmeli. O kızı öldürdüğü ormanda o sapığı bir ağaca bağlayıp, üstüne de böcekleri, hayvanları çekecek her şeyi sürüp öylece bırakacaksın. He sen şimdi ''ondan ne farkın kalır o zaman'' dersin şimdi.
Ben en azından 6 yaşında bir bebeği öldürmüyorum. Dünyayı bir pislikten temizleme fikri sadece. Ama her zaman olduğu gibi, asmayıp, besleyeceğiz. Amerika'nın özendiğim tek özelliği, cart diye hemencik katili, sapığı idam etmeleri.

 

Kelimelerle Dans ;
Sorun sahiden iki boyutlu.. Katilin "kalbi delik" diye kız verilmemesi olayı işin bir boyutu, bu sebeple masum birinin öldürülmesi gibi bir canilik ikinci boyutu.. Yine de ne olursa olsun, bir çocuğun hunharca öldürülmesinin sebebi olmaz, olamaz, olmamalı..
Allah kimsenin başına böyle bir şey vermesin..

Daisy ;
Senin kadar katı bir düşünce içinde değilim.. Birine acı vererek öldürme cesareti yok.. Lâkin Amerika konusunda kesinlikle hemfikirim.. İran da öyle Amerika da.. Her iki ülke de bu konuda bize örnek olmalı..

 

Çocuk tacizcilerine, pedofillere ve çocuk katillerine karşı tavrım bellidir. Ölüm onlar için kurtuluş olur. En büyük acıları hak ediyorlar çocuklara ve bebeklere zarar verenler. Üzgünüm ama düşüncem budur.

 

Daisy ;
Üzgün olma.. Düşüncen buysa ve bunu açıklıkla dile getiriyorsan, ne mutlu sana..

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.