Ot, Saman, Saf, Salak Biri Hırsıza El Sallarsa..


İnsan, Allah'a olan sevgisini unutmayagörsün, 'Allah'ın Evi' diye tabir edilen camilerde bile hırsızlık yapılabiliyor..

Bizim sokaktaki camiiye, son 10 gün içinde 3 kere hırsız girdi.. Kamerası olmasına rağmen, görüntülerin net bir şekilde ortada olmasına rağmen, imam odasının kapısını kırarak, rahat rahat içeri girebiliyor ve Allah'tan korkmadan günah işleyebiliyor..

Tüm hırsızlık eylemleri kötüdür ama bir camiide hırsızlık yapmak, benim kalbimin ve beynimin kabul edemeyeceği bir durum.. Bu sebeple olsa gerek; dün, hırsızı, iş üzerinde yakaladım ama hırsızlık yapabileceğini düşünmediğimden, yanımdan geçip gitmesine izin verdim..

...............................
...Dün, iş çıkışı, camii imamından bir kitap almak üzere camiiye gittim.. Kapıyı çaldım, hemen sonrasında içeriye girdim.. Daha önce hiç görmediğim, 20-25 yaşları arasında, hafif sakallı bir gençle göz göze geldik.. Camii imamının masasında oturmuş ve bana bakıyordu.. Gözlerinde tedirginlik, davranışlarında heyecanlı bir durum yoktu.. Yaklaşık üç haftadır cemaatten uzak olduğum için yeni bir müezzin geldiğini düşündüm.. Hocanın ismini vererek, kendisinin nerede olduğunu sordum.. "Buralardadır, durun çağırayım" mealinde bir cümle kurarak, kalktı ve yanımdan çıktı.. Ben de arkasından çıktım.. O, gayet sakin davranıyordu.. Oldum olası insanlara "kimsiniz, nesiniz, necisiniz" gibi sorular sormamış, etrafa meraklı gözlerle bakmamışımdır.. Bildiğiniz, Ot'um, Saman'ım, Saf'ım, salağım..

O genç, benden 1 dakika önce aşağıya indi.. Hocayı arıyormuş gibi sağa-sola bakınmaya başladı.. Ben ise diğer taraftan hocanın sesini duydum.. Baktım, telefonda konuşuyordu.. O gencin bulunduğu tarafa doğru gittim, niyetim, "Gel, ben hocayı buldum" demekti.. Baktım, genç camiiden az daha aşağı inmiş ama hâlâ hocayı arıyormuş gibi yapıyordu.. Camiiden azıcık uzaklaşınca şüphelendim.. Tekrar hocanın yanına gittim.. Az bekledim, telefon konuşması bitti.. Durumu anlattım.. Durumu anlattıktan sonra o gencin hırsız olduğunu öğrenmiş oldum.. Sağda-solda biraz aradık ama bulamadık.. Sonra kameralara baktık ve gencin bir saate yakın camii etrafında dolandığını, ikindi namazını cemaatle kıldığını öğrendik.. El ayak çekilince, imam odasına girip, sağı solu dağıtmış ve yaklaşık 5 dakika sonra ben, onu, yakalamışım ama hiç etrafa bakmayıp direkt çocuğun yüzüne baktığımdan ve saflığımdan, hırsızın yanımdan geçip gitmesine izin vermişim..

Dünden beri kendi kendime "Bu kadar salak olunmaz, bu kadar saf olunmaz, bu kadar çevresinden bihaber yaşanmaz" deyip hayıflanıyorum.. Ama olunuyor işte..


0 Yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.