Çocuklar Ölmemeli..

Derler ki; doğan her çocuk, Allah'ın, biz insanlara bir şans daha verdiğinin belirtisi, bizlerden umudunu kesmediğinin göstergesiymiş.. Bu sebeple, bir çocuk doğmayagörsün, yeryüzü aydınlanır, tabiat canlanır, insanların kalbinde umut ışığı belirirmiş..

Allah, biz insanlara, umut vermek için çocukları emanet ederken, sebep ne olursa olsun, biz o çocukları öldürmemeliyiz..

Çocuklar ölmemeli.. Çocukları öldürüp de hayata olan umut bağlarımızı teker teker koparmamalıyız..

........................................

Suçu kimde aramalıyız, bilmiyorum doğrusu.. Berkin'in ölümünün ardından, "katil polis, katil devlet" diye bağırıyorlar.. Polise, bu denli şiddet uygulaması için emir verenler elbet suçludur ancak 3 günlük eylemde tüm Türkiye'nin desteğini kazandıktan sonra marjinelleri aralarına sokarak, eylemi yasadışı isyana dönüştürenlerin de suçlu olduğunu, Berkin'in ölümünde onların da suçunun bulunduğunu dile getirmek zorundayız..

...Velhasıl-ı kelam, sebep neyse ne, çocuklar ölmemeli.. Ne askerin attığı havan topu sonucu, dağda çobanlık yapan 11 yaşındaki kız çocuğu ölmeli,

ne polisin eylemcilere gaz bombası atarken, gaz bombasının bir çocuğun başına isabet etmesi sonucu 14 yaşındaki bir çocuk ölmeli,

ne de sırf babası Türk Devleti'nin askeri diye teröristler tarafından kundaktaki bir bebek kalbinden kurşunlanmalı veya serviste okuluna giden kız çocuğunun üzerine molotof atarak, o kız çocuğu diri diri yakılmalı..

Çocuklar ölmemeli.. Ölmemeli ki; hayata olan umut bağlarımızdan biri daha kopmasın.. Ölmemeli ki; aylardır komada olan kalbimiz, 16 kiloya kadar düşmüşken Berkin'in bedeninde, bir salı sabahı saat 7'de, tüm umutlarımızı alarak bizden ayrılmasın.. Ölmemeli ki; âtiye olan umudumuz, bugün olduğu gibi hercümerc olmasın..

0 Yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.