Bir Kadın İçin En Büyük Nimet..



Dedi ki :
     ...Senin en güzel özelliğin de her şeyi gözlerinden anlayabiliyor olmamdır.. Hiç bir şeyi saklayamıyorsun.. Kızdığında da anlıyorum, üzüldüğünde de.. Bazen, sen söylemeden ne söyleyeceğini anlatıyor gözlerin.. Yüzünde derin hüzün çizgileri var ve yaşından daha büyük gösteriyorsun.. Deri'n kalın.. Omuzların önceden genişmiş; soğukta kalmış gibi, büzüşmüş..  Boyun uzunmuş; hayatın yükünü taşımış gibi, kamburlaşmış.. Sana asla "yakışıklı" diyemem.. Kızma ve darılma n'olur, yakışıklı değilsin.. Çirkin olduğunu da söylemiyorum tabii ama her kızın hâyâlindeki erkek olduğunu söyleyemem.. Ama tüm bu olumsuzlukları kapatan gözlerin var..

     Hep erkekler kadınların gözlerine methiyeler düzer.. Bu sefer ben gözlerine methiyeler düzeceğim..  Gözlerin canlı, kanlı, gencecik, yalansız.. Deri'n yaşından büyük görünmene sebep oluyor, gözlerin ise seni yaşından küçük gösteriyor.. Kendine <Çocuk> diyorsun ya hani, sen değil ama gözlerin sahiden <Çocuk>..

     Konuşurken, göz göze gelmiyorsun.. Gözlerini sürekli kaçırıyorsun.. Ama gözlerin, karşıdakinin gözlerine değdiği an, karşıdakini esir alıyorsun.. Çok esirin olmasın diye, belki, sürekli gözlerini kaçırıyorsun..

     Bir kadın için en büyük nimettir; bir erkeğin gözlerine bakıp, o erkeğin kalbini görmek.. Ben, senin, gözlerine baktığımda, kalbini görebiliyorum.. Senin gözlerine bakıp da sana güvenmeyecek, sana inanmayacak, zora düştüğünde sana sığınmak istemeyecek insanın aklına şaşarım..



    Selam eder, gözlerinden öper, kaçarım..









2 Yorum:

Çok güzel bir yazı olmuş... Diyecek söz bulamadım...

 

Yeniler Kendini Hayat ;
Ben, başkasının sözlerini aktardım sadece..

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.