Şeytan'ın Hizmetkârı..



     Sen kimsin oğlum..? Ne zannediyorsun kendini..?


     Sen, gururu ve kibri yüzünden, Rabb'in karşısına çıkıp da "ene ene ente ente" diyen o kendinden bihaber nefsinin nasıl olur da böyle kölesi olursun..?


     Sen, istediğin bir şey olmayınca, sanki Allah senin namazına muhtaçmış gibi nasıl olur da yalan yanlış da olsa kıldığın namaza son verirsin..? Sen kimsin ki, seni Yaratan'dan intikam almaya çalışırsın..?


     Sen, tek isteği seni mutlu etmek olan birini, sırf kendi salak saçma korkuların, çekincelerin, plânların yüzünden, nasıl olur da mutsuz edersin, kalbini kırarsın..?


     Sen, paraya tapanları gördüğün halde, nasıl olur da paraya tapanlara yardımcı olursun, destek verirsin, onlar gibi parayı baş tacı edersin..?


     Sen, ananın babanın duasını kazanmak varken ve mealen buyurmuşken Efendiler Efendisi (s.a.v), "Anne babası hayatta iken cenneti garantileyemeyenlere yazık" diye, nasıl olur da o insanların en ufak bir hatasında bağırır, çağırır ve her fırsatta ayıplarını yüzlerine vurursun..?


     Sen, sokakta dilenenleri gördüğün halde onların ne halde olduğunu bilmeden, "bunların hepsi sahtekâr" diyerek nasıl olur da onları yargılayabilirsin..?


     Sen oğlum sen, kimsin sen, nesin sen, ne biçim bir yaratıksın sen..? Senden, affetmek için tövbe bekleyen, kabul etmek için dua isteyen Allah'ına, nasıl olur da her akşam uyumadan önce bir kez olsun şükür etmezsin..?


     Sen, Allah tarafından, bırak bir başkasına, kendine dahi eziyet etmekten men edilmişsin..


     Kendini büyük görüyorsun.. İblis de öyleydi.. O, cinlerdendi.. Dua etti, meleklerin katına kadar yükseldi.. Allah, ondan itaat istedi, o isyan etti.. Derecesini yükseltmiş iken, huzurdan kovuldu.. O çok güvendiği ateşten yaratılmış olması durumu, onu yer ile yeksan etti..


     Şimdi sen söyle <Çocuk> Efendi.. Sen söyle Cümle Uydurukçusu..


     Senin, şeytanlardan biri olmadığın ne mâlûm..? Sen de onlar gibi insanları yoldan çıkarmak için çabalıyorsun.. Sen de onlar gibi dereceni yükselttiğin anda, kibrin yüzünden isyan ediyor ve  huzurdan kovuluyorsun..




     Bir tövbe.. İçten gelen Allah nidası.. Bir gözyaşı.. Bir küçük yardım.. Hatta bazen bir küçük gülümseme.. Af dile oğlum artık, af dile..






7 Yorum:

tebrik ederim.
çok iyi bu yaptığın.

 

Sen yoktun, dünya da yoktu, hiçbir şey yoktu bir zamanlar. Ama her şeyi bir Bilen, seni bir Bilen vardı. O bir olan Allah’tı (cc). Ve sadece O vardı.

O en sevgili, O en şefkatli ve O en merhametli Rabbin vardı. O’ndan başka hiçbir şey yoktu.
O’nun rahmeti ve sevgisi her şeyin önündedir ve üstündedir.

Evet, seni sevenler de yoktu bir zamanlar. Ne annen, ne baban ve ne de en yakınların. Hiçbir şey yoktu. Ve sen bu uzun yolculuğun hiçbirinin farkında bile değilken, sadece Rabbin için yok, yoktu. Dilediği vakit, saat geldiğinde seni yokluktan varlığa, karanlıktan aydınlığa çıkardı.

Rabbin seni, sen yokken de biliyordu ve O’nun sonsuz ilminde hep vardın. Seni sen yokken sadece O biliyor, O seviyordu. Ve sevdiği için de seni var etti. O’nu bilmen ve O’nu tanıyıp sevmen için seni bu dünyaya gönderdi. Başkaları seni var olduğun için sevdiler. Anlayacağın onlar seni şartlı sevdiler.

Oysa Yüce Rabbin seni şartsız sevdi. Hatta seni sevmesi için var olman bile gerekmezdi. O seni yaratınca bilmedi. Yaratmadan önce de biliyordu. O sonsuz ilmiyle ve sonsuz kudretiyle seni yaratmayı diledi ve var etti. Unutma, sen O’nun, o sonsuz ilminde hep vardın…

Seni yaratmakla, kendini sana bildirdi, seni senden ve kendi varlığından haberdar etti.
Seni O’ndan başka hiç kimse böyle güzel sevmedi; sevemez de. Sevemezdi de, sevemeyecek de.

O’nun sevgisi hep en başta ve hep en önde…

uzun ama paylaşmak istedim... Böylesine güzelken Rabbim, ne duruyorsun dile affını, et tövbeni... seni kötülüklere sevk ettiğini düşündüğün nefsine yenilme, tut dizginlerin iartık elinde... Farkında olduğun yazdığın şeylerin hiç birini yapma bundan böyle... madem farkındasın madem yazıp açık ediyorsun o zaman bir dur da de...

 

deeptone ;
Teşekkür ederim ama tam anlayamadım nedir iyi yaptığım..?

bir hayal kur ;
Öğütlerin için sağol..

 

yazında yaptığın yaptığını sölediğin şey.
kendine seslenişin tabii ki.
:)

 

Az önce blogcu sayfama şöyle bir göz gezdirdim. Baktım ki, kimse kalmamış.. Sende gitmişsin oralardan benim gibi.. Yapılan güncellemeler artık sabır taşırma durumuna geldi ve bende veda ettim blogcuya.. Oysa ne emekler verdim blogcuya ve yönetime.. Ama son durağımız veda durağı olmuş.. Bu arada ben Tibette7yil

Seygiyle kal arkadaşım..

Eğer twitter kullanıyorsan ben oradayım twitter adresim @59hozer

 
Bu yorum yazar tarafından silindi.
 

deeptone ;
Hımm.. Anladım.. Kalın kafalı olduğumdan hemen anlayamıyorum, affola..

Hozer OZER ;
Seni gördüğüme sevindim sahiden.. Twitter kullanmıyorum maalesef ama seni sık sık görmekten mutlu olacağımı bilmeni isterim.. blogcu için söylediklerinde ise tamamen haklısın..

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.