Efendim..





Efendim... ! Hicri olarak doğduğun gündeyiz.. Ama artık doğduğun gün yetmiyor bizlere.. Sen'i anmak için hicri doğum günün haricinde miladi doğum gününü ve hatta doğduğun haftayı da kutsuyoruz.. Efendim; biliyorsun, Sen'i anmak için bahaneler üretiyor ve tek bir güne sığdıramıyoruz..


Efendim, günler yetmiyor.. Sen'i daha fazla iliklerinde hissetmek isteyen bir nesil var artık.. Bizim gibi günahkâr değiller.. Bizim gibi Sen'siz büyümek istemiyor, Sen'i sadece özel günlerde değil de her an yanlarında hissetmek istiyorlar..


Efendim, Sen'inle büyümek isteyen, nefislerinden vazgeçip hayatlarının tam ortasına Sen'i koymak için çaba gösteren bu yeni neslin maneviyatı yok bende.. Ben, Sen'in tasvip etmeyeceğin şeyleri yapıyor, günah çukurumda her gün biraz daha boğuluyorum.. Sana hiç lâyık olamadığımı biliyor, benim için üzüldüğünü hissediyorum..  Efendim, Sen'i ve beni yaratan Rabb'e karşı yüzüm kalmadı artık.. Rabb'in yazdıklarını az da olsa artık okuyabiliyor, Sen'in tebliğ ettiklerini anlamak için çaba gösteriyor olsam da Şeytan'ın yaveri olmaktan bir türlü kurtaramıyorum kendimi.. Günahkârım Efendim.. Senin ümmetinden olup da benim kadar günaha batmış başka kimse var mıdır bilmiyorum ama Sen'in karakterinin , yaşayışının, söylediklerinin uzağında bir hayat sürüyor olmanın utancını yaşıyorum.. Utanıyor ama yine aynı günahları işliyorum..


Efendim.. Sen'i çok özledim.. Sohbetini özledim, bana yol göstermeni özledim.. Efendim, gelsen, beni o günah çukurundan çıkarsan, kendi yoluna koysan, bir tek Sen'i dinlesem, Sen'i anlasam, Sen'inle olsam.. Efendim, ne olur, beni yeniden yanına alsan.. !


Doğum günün kutlu olsun Efendim..  Allah, Sen'in ışığından, bizlere de bir miktar ulaştırsın inşaallah..  Seni seviyorum Efendim; tüm bu günahkâr bedenime, ruhuma rağmen Seni çok seviyorum..




2 Yorum:

Aynı duyguları, aynı hisleri bende taşıyorum. Keşke şimdi olaydı da tutaydı ellerimizden, çıkaraydı bizi doğru olana.. Her ne kadar utansam da günahkar bedenimden ve hatalarımdan yine de O'nun ümmeti olduğum için gurur duyuyorum. Dilerim yüce Rabbim en güzele ulaştırsın bizleri..

 

Amin.. demekten başka ne yapabiliriz ki..

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.