Daldan Çiçeğe.. Çiçekten Dala.. Daldan Dala..

Daldan çiçeğe, çiçekten dala.. Yani daldan dala..

+ Hani bazen bazı şeylere takar ya insan.. Ben de son birkaç gündür "yoğuşmalı" kelimesine taktım.. Geçen hafta kombi bozulunca, tamir edilemezse diye, yeni kombi arayışına girdim.. "Yoğuşmalı kombi" kelimesini bu arayışlar sonucu gördüm ve taktım bir kere.. Beynimde sürekli "yoğuşmalı" kelimesi dolanıyor.. Nasıl bir kelime; çözemedim bir türlü.. Takıntı yaptım işte..

+ Dudağımdaki uçuk artık yara boyutunu aldı.. Bir haftaya kalmaz geçer inşallah.. Sonra üç güne kalmaz yeniden çıkar.. Hayatım boyunca kendi kendime yük olmam yetmiyormuş gibi bir de sürekli uçukları yük ediniyorum.. Sonra da "Kırk yaşına girdim, beni bu yaşa kadar niye kimse öpmedi yahu..?" diye yakınıyorum.. Uçuk sebebiyle, yüzümü, dudaklarımı kimse göremiyorum ki beni öpsünler..

+ Günlerdir beni bir kez olsun yalnız bırakmayan uçuğum, bana Kadıköy'den miras kaldı.. Güzel gözlü hatun kızla, beklentileri karşılayamayan o künefeli Kadıköy akşamında, sahilde bir tur atmıştık.. Dudaklarım soğuktan mı, heyecandan mı bilmiyorum, çatlak patlak olmuştu.. Ertesi gün yanmaya ve sızlamaya başladı, ondan bir sonraki gün de uçuk kendini belli etti.. Güzel gözlü hatun kız beni bıraktı ama kendisinin dudağımda bıraktığı uçuk hâlâ benimle..

+ Çiçek Kız, sevgili eşi BiriciK, ay yüzlü Kamerce ve işe yaramaz olarak ben, ameliyatçıbaşı Duygu'yu ziyaret etmek için karar almıştık.. Hamiyet'e de söylemiştik ama kendisi hasta olduğunu belirttiğinden ve Duygu'ya zararlı olacağını söylediğinden, aramıza katılmaktan vazgeçti.. Biz, dördümüz, Duygu'ya gidecekken, Çiçek Kız'ın sevgili eşi BiriciK, soğuk algınlığına tutuldu.. Allah'ın şifası tüm hastaların üzerine olsun, Çiçek Kız ve BiriciK de Duygu için tehlike olur diye ince bir düşünce içine girip bizimle ziyarete gelemeyeceklerini beyan edince, hüzün gözlü, ay yüzlü Kamerce ile düştük yollara.. Öncesinde Avukat Hanım'ın ofisine uğradım.. Beraber kahvaltı yaptık.. Kendisi o kadar harika bir salata yapmıştı ki; onu ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim.. Sonrasında Şehr-i İstanbul'da yaşadığını iddia eden Duygular'ın evine gitmek için yola çıktık.. Anladık ki Duygu, Şehr-i İstanbul'da yaşamıyormuş.. Yola çıkmadan önce yüzümde sakal yokken, onların evine vardığımızda iki aylık sakal yumağı oluştu yüzümde.. Oralarda bir çiçekçi araştırdıktan sonra Duygular'a vardık.. Ailesiyle tanıştık.. Duygu kızımızın, şükürler olsun ki, gayet iyi olduğunu gördükten sonra, içten içe "Gayet iyiymiş yahu..Biz neye geldik ki boşu boşuna..?" diye düşünmeye başladık.. Tam o anda börek ve çay gelince, "iyi ki geldik.." demeye başladık.. Sonra yedik, içtik, oranın tadı kaçınca, evimize dönmek için yola koyulduk..

+ Misafirlikte çok beyefendi oluyormuşum, bunu farkettim.. Bağıra bağıra konuşan ve herkese ve herşeye muhalefet eden ben, sessizce konuşmaya ve "haklısınız, doğrusunuz" diye hak veren cümleler kurmaya başladım.. İçimden de kendi kendime "maaşallah evladıma pek bir beyefendi" diye övgüler düzüyordum.. Yine de insan ilk tanıştığı insanların yanında hiç ama hiç rahat edemiyor yahu.. Sağolsunlar, rahat hissettirdiler ama benim karakterim, normal bir karakter değil ki; illa ki eve girince yırtık pırtık pijamaları giyinecek ve uzanacağım.. Ancak öyle rahat hissediyorum kendimi..

+ Dün, niyetim, ablamlarda kalan annem ve babamın yanına gitmek, patates kızartması yemek, gece orada kalmak ve sabah kahvaltısını beraber yapmaktı.. Ablamlara gittim, patates kızartmasını yedim ancak annem ve babam "Haydi evimize gidelim" deyince, ben de ana-baba sözü dinleyen hayırlı bir evlat olunca, gece eve geldik..

+ Fi tarihine kadar kıl yumağı olmam sebebiyle  bazıları beni ayıya, gorile benzetirlerdi.. Doğrusu haksız da sayılmazlardı çünkü sahiden benziyordum.. Çirkinliğim ve kıl yumağı olmam sebebiyle biraz da üzülüyordum ama fi tarihinde bazılarının kocccaaamannnn kız olmalarına rağmen ayısıyla uyuduklarını öğrenince, ayıya veya gorile benzemenin aslında o kadar kötü bir şey olmadığını anlamış oldum..

+ Birkaç gündür önüme gelen herkese, "Bana uzaktan bak, yakışıklılıkta 10 üzerinden kaç puan verirsin..? Ama sakın yakından bakma, epeyce uzaktan bak ki, çirkinliğimi çok farketme.." mealinde sorular sordum.. Kimisi not vermeye gerek duymadı.. Kimisi lafı eveleyip gevelemeden, direkt "2" dedi.. Baktım ki durum benim moralimi iyice bozuyor, yeni sorduğum insanlara "iyice uzaktan bak; beş kilometre uzaktan falan" demeye başladım.. Beş kilometre uzaktan bakınca, biri nihayet "6" puan verdi.. Dünya durdukça başımdan eksik olmayasıca anacığım, "Kuzguna yavrusu şahin görünür" atasözünü doğru çıkarırcasına "9 puan" verdi.. Öz be öz anacığım bile "10 puan" veremedi ama verdiği puan da iyi.. Demem o ki; çirkin olabilirim ama ey vicdansızlar, zeki, çevik, aynı zamanda az buçuk ahlâklı olmamdan yola çıkarak, kanaat notu kullanıp puanları biraz yüksek tutsaydınız da benim de kendime özgüvenim gelseydi ve güzel bir pazar günü evde oturmaktansa kendimi sokaklara salsaydım olmaz mıydı..? İçiniz kötü anacım sizin, içiniz.. Güzel bakmıyorsunuz ki güzel göresiniz.. Ama suç sizde değil, size soranda..

+ Yanında biri varken ve o biri seninle sohbet etmek için yırtınırken, kulaklık takıp, kafayı başka yerlere çevirmemeli.. Hadi diyelim onları yaptın; hiç değilse bakışları kaçırmamalı.. Hadi diyelim bakışları da kaçırdın, gönül almak için bir miktar olsun gülümsemeli.. Adamın eline zorla 43 numaralı terliğini aldıracaksınız ha..

+ Herkese kur yapıyorum diye bana kızıyor.. Oysa bir türlü fark edemiyor; ben, herkese kur yapıyor ama yalnızca bazı özel insanlar için yazı yazıyorum..

+ Çok güzel olmuştun.. Baka baka bir hâl oldum.. İçim gitti.. Kalbim titredi.. Sigaradan tiksinmeme rağmen "Sigaramın dumanına sarsam, saklasam seni" diye türküler söylemeye başladım.. Söylediğim türküyü duydun mu..?

+ Üşüdüm, bir panço olsa da üzerime alıversem..


13 Yorum:

Onelikle bir sey sormak isterim sana pek bi merak ettim.neden yazinda bahsettigin herkesin bir sifati,rumuzu varken ben Duygu olaram kaleme alindim? :) benim de bir rumuzum yok mu ya huu.
Hos geldiniz sefalar getirdinkz evimize.biraz daha otursaydiniz kahve vr yaninda bisiler daha geliyordu ama erken davrandiniz napalim...hamiyet ve cicek kizla biricigi de alip tekrar bekliyoruz en kisa zamanda.babam da ayni yorumu yapti sahsina;ne kadar beyefendi dedi:) kamrrce icin de soylenenler var tabi yeri burasi degil...
Bi de son olarak;yaninda biri kulakligini takip baska tarafa bakarken senin sohbet etmek istiyor olman ne zor yahu...oyle olmamaliymis bence...

 

Bir deee sasirttin beni cocuk.! Tulinciginin adi gecmemis sayfada.yoksa boregini begenmedin mi? :)

 

Sorduğun soruya cevap veremeyeceğim çünkü bir sebebi yok.. Sana bir sıfat veya rumuz kullanmadım hiç.. Öyle Duygu olarak dur sen durduğun yerde..
Ben de baban hakkında olumlu şeyler söyledim emin ol..
Kulaklık takma durumu uydurulmuş durumdur..
Tülinciğim'e sayfamda değil, kalbimde ayrı bir yer açtım ben:)

 

içim kaldı yahu orda:) ahh vah tüh seni öyle kibarcacık sesi çıkmaz halde göremedim ya ona yanarım :p demek öyle.. görmek için bir daha gitmeli:) Naptıysan insanlara pek bir sevmişler seni:) Kamerce yi de öyle:) biz bu hafta sonu ev kuşuyduk tamamen:) puan mı o nedir yahu bir kere bu soruyu sorman çok yanlış... herkesin gözü farklı görür.. sana çok güzel gelen kız bana çok çirkin gelebilir mesela. bu hep böyledir... hem inan çok çok mühim değil suratın 10 da 10 puan alması.... inan vallahi
inan. uçuğun geçe rtez zamanda inşallah. kulaklık takan birileri kızdırmış seni anlaşılan...
patates sevdası da tüm hızıyla devam ediyor görüyorum ki:) birde güzel olanı belirtseydin böyle yazıyorsun havaya meraktan bir hal oluyoruz sonra, gıcık mısın nesin :)

 

Benim kombi de yakında bırakacak beni çünkü iki yıldır tekliyor kalbi. O garip kelimeli kombilere ben de baktım en iyisi o imiş her ne kadar adı bir garipse de...

Uçuk çok düşünen insanlarda daha çok çıkar. Bu iyi bir şey demek ki düşünceli bir insan evladıymışsın. Her şeye kötü tarafından bakma bir de böyle bak :)
Güzel gözlü hatun kız senin gibi düşünceli, zeki, çevik, aynı zamanda az buçuk ahlâklı birini bırakmışsa yanlış yapmıştır. Belki bırakmamıştır da yüreğine saklamıştır seni. Bir de bu yönden düşün. (Ben hep iyi düşünmekle mi görevlendirildim acep :) her şeyi iyi bir yola çıkaracağım illa )

Beni kıskandıra kıskandıra bir de anlatmışsın Duygu'ya gidişini gıcık şeysin vesselam. Yahu ben de olacaktım orada ama bu haksızlık.. Valla zaten kıl yumağıyım diyip duruyordun hiç Duygu'nun evinin uzaklığına bahane bulma :) O kıllar Duygu'nun evinin uzaklığından değil senin bereketli topraklarından kaynaklanıyor :) Ama üzülme iyidir kışın üşütmez :)

Beyefendi olabiliyormuşsun demek ki seni hep böyle misafirliklere götürmek gerek ve bir de o halini keşke Duygu fotoğraflasaymış çerçeveletir duvara asardık. Bak o puan verenler bu halini göreylerdi eminim 10 üzerinden 10 alabilirdin :)

Kulaklığı takıp yanındakiyle konuşmuyorsa biri aha o zaman valla terlik yetmez ele süpürgeyi almak gerek.

Son bir kaç günden beri benim de dilimde o türkü ve ne güzel bir türkü ki insanın içinde ılık ılık dolanıyor.

Battaniyen var ya pançoyu ne yapacaksın yahu.

 

Tülinciğin bunu bilseydi önce sesli güler sonra da pek sevinirdi:)
bana sıfat derken kelimelerle dansı kasdettim aslında.ama neyse sadece meraktı benim ki.ismimden de gayet memnunum...:)
babam hakkında herkes olumlu şeyler söyler.sevilecek adamdır vesselam...ee kimin babası deyip şımaracak değilim tabii :P :)

 

bir hayal kur ;
Beni böyle beyefendi görmek için bir yere gitmemize gerek yok.. Esasında doğal halim böyle.. Sizi görünce şaklabanlık yapıyorsam, sebebi kimsenin sohbet etmemesi.. Bakıyorum ki kimse sohbet edemiyor, herkes sıkılmaya, esnemeye başlıyor; devreye girip şaklabanlık yapıyorum..

Kim beni sevmiş, sen bunu nereden öğrendin bilmem ama sevenden de Allah razı olsun, sevmeyenlerden de..

Ev kuşu olmak bol bol uyumak anlamına gelir ki; ben de ev kuşu olmayı isterim uyuması bol olunca..

Puanlama iyidir.. Öznel bir durumdur ve insanların gözlerinde nasıl göründüğünün resmidir.. Haliyle bir insanın sana kalben bakışını farkedersin böylece..

Uçuğum geçer ama bir başkası tez zamanda gelir bulur beni.. Pislik bir insan olunca bunlar normaldir..

Kulaklık takan birileri kızdırmadı beni..

Patatesten vazgeçmem..

Güzel olan; ben, sen, o.. Sonraki güzeller ise; biz, siz, onlar..


 

Hamiyet ;
O zaman kendine yoğuşmalı kombi aldığında, araya beni de kat..

Eğer düşünceli insanların uçuk gibi bir belası varsa; bundan sonra hiç düşünmem olur biter..

Beni yüreğinde saklamak yerine; çantasında saklasaydı, daha iyi olurdu.. Bir kadının çantasına girersen, yüreğine illa ki girersin..

Duygu'ya bizimle gelemedin ama iyileşince illa ki buluşur, tanışırsınız.. Ayrıca kıl yumağı olunca kışın üşümüyorsun ama yazın da terden rahat olamıyorsun..

Bana 10 puan vermek için beyefendi halimi bekleme.. Bu beş para etmez halime 10 puan ver ki; herkesten bir farkın olsun.. İyi bir herifçioğluna herkes 10 puan verir; iş o ki, kötüdeki iyiliği görebilin..

Senin yanında kulaklık takıp seninle iletişim kurmayacağım.. Bakalım ne yapacaksın:)

Demek yıllar sonra bu türkü, bir beni esir almamış; benimle aynı şehirde soluk alıp veren başka insanları da esir alıvermiş.. Güçlü bir türkü imiş demek ki..

Hepsinin ayrı bir görevi var.. Panço ruhumu ısıtacak, battaniye bedenimi..



 

Kelimelerle Dans ;
Bundan sonra sana isminle hitap etmeyeyim o halde BİBİŞŞŞŞŞŞŞŞŞ diyeyim:)
(Anaaa kızgınlıktan kırmızılaştı kız.. )

Allah, sana, babana, annene, halana, kardeşlerine ve tüm insanlığa sağlık ve iman versin..

 

Çocukkkk (!) yapma bunu yapmaaaa...:)

(tepkimi ne kadar kısa ifade ettim Allah'ım çok şaşkınım:) )

 

İyileşene kadar sakin ol.. Sonra kızmaya başla..

 

Kombi konusunda anlaştık. Sen paracıkları hazırla sana seslenirim :)

Sen ve düşünmemek pehh imkansız diyorum.

Ne alaka çanta..? Çantadan yüreğe yol mu var ?

Duygu'ya elbette gideceğim. O cadıyla tanışacağız mutlaka.

Dikkat edersen ben puanlamadım, "o puanlayanlar" dedim. Seni puanlayacak kadar hayatımda değilsin. Onun için ben puanlayamam seni.

İletişim kurma da ye süpürgenin sapını :)

Pançonun ruhu ısıttığını da sende duydum.

 

Hamiyet ;
Paraları hazırlayacak olsam, gider kendim alırım yahu.. Ben de beleşe konayım diye uğraşıyorum..

İmkânsız deme hiç bir şey için..

Kadınların çantasından, yüreğe her zaman yol vardır.. Bir de kadın olacaksın.. Kadınları ben mi öğreteyim sana yahu:)

Tanış tanış..

Puanlama bakalım..

Senin süpürgenin sapı, benim 43 numaralı terliğin yanında sinek vızıltısıdır..

Benden öğreneceğin daha çok şey var..

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.