Su Geçiren Defolu Beden..


Devir, bize söylenilen, o beşyüz sene önceki devir değil.. Az para verip, kaliteli bir şey alamıyorsun artık.. Eğer kaliteli bir şey almak istiyorsan; çok ama çok para vermen gerekiyor..

...Ben, yaklaşık otuziki sene evvel, cimrilik yaptım.. Ve yaptığım cimriliğin acısını şimdi çekiyorum..

Yaklaşık otuziki sene evvel, ruha giydirmek için beden satıyorlardı.. Ucuz olsun diye bedenime çok para vermek istemedim.. Bedenim için "kaliteli" dediler, "su geçirmez" dediler, "dayanıklı" dediler.. Ben de ucuz olsun diye çok incelemeden, onların dediklerine inanıverdim.. Tüm bedenime, toplam 'Beş para' verdim..

Gel gör ki; 'Beş para' vererek, "kaliteli, dayanıklı, su geçirmez" denilen bir bedene sahip olmak isterken, "defolu", "beş para etmeyen", "su geçiren" bir beden satın almışım..

Kar yağarken fazla sorun yoktu.. Yağmur yağdı; bedenim su geçirmeye başladı..


8 Yorum:

doğrusunu söylemek gerekirse yazının başında acaba nereye bağlayacak,hangi espiri ile yazıyı devam ettirip konu nerelere gelecek dedim.ama bu sefer bütünlükten kopmamışsın.bence bu tür yazıların daha sık gelmeli karşımıza.bütünlüğü olan cümleler daha bir keyif veriyor okuyucu olarak bana...

 

Kelimelerle Dans ;
Yoooo.. Orda dur Küçük Hanım.. !
Ben öyle konudan konuya atlayan-zıplayan bir herifçioğlu değilimdir.. Konu ve anlam bütünlüğüne önem veren, pek bir beyefendi kişiliğimdir..
2005 yılından beri yanı başımdasın da daha beni tanıyamamışsın.. Çok üzüldüm çok..
Neymiş efendim, konu bütünlüğünden sapmamışım diye böyle yazılar sık sık yazılmalıymış.. Gören de o konun senin, bu konu benim, sokak zillisi gibi sürtüyorum sanacak.. Hiç ilgisi yok.. Bugüne kadar bu dediğini ne zaman yaptım ki yahu..?
Aklıma geldi senin yaptığın sarmalar iyi hoş da içi pişmemiş oluyor.. Ona bir çözüm bulmak gerek.. Bir de yaptığın yanmış yemek fotoğraflarını facebook'tan koymaman gerek..
Bir de Ayşe'yi ne yapıp edip bana ayarlaman gerek..
Bir de Tülinciğime selam söylemen gerek:)
(Zorla beni konudan saptırıyorsun kızım yahu:) )

 

ünlemi görünce bir an noluyoruz dedim ama heh işte tam da benim yıllardır tanıdığım çocuk karşımda beliriverdi.öyle yapmam derken öyle yapan insan...! :)
evet o konu senn bu konu benim,şu konu onun drkennn yazı nereye gidiyor bazen belli olmuyor beyefendi.Başlık da bir o kadar ilginç haliyle.sonra ben başlığı beğenince laf edersin.ama haklısın sen de.yazının içnde kırkbin tane konu olunca başlık nasıl sıradan olsun ki.:) sarmalarıma laf edemezsin boğazında kalır valla.incecik,tazecik sarmalar yapmışlığım var vakti zamanında.bariburada kekikli,naneli yemeğime yanıkdiyorsun ya,üzerindeki baharatların yanık olduğunu düşünmen gerçekten çok ayıp.bari burada yapma.insanlar seni ağız tadı yerinde olan,görselliği de kuvvetli bi insan olarak bilsinler:)
kuzenciğimden uzak durup,halama da selamlarını söylerken,sayfaya da mis gibi2 şekerli (yoksa üçmüydü:) ) bir bardak sıcak çay bırakıp giderim efenim...

 

Korkmana gerek yok.. Ünlemler sadece kızgınlık belirtmez.. Şaşkınlık ve sevinç de belirtebilir.. Seni nasıl korkutmuşum bu kadar yahu.. Helal olsun bana.. :)
Ayrıca sayfa benim değil mi..? Paşa gönlüm, ister anlamlı ve bütünlüklü bir yazı yazar, ister çorba yapar, türlü yapar.. :)
Sarmanın inceliğine de bir şey demedim.. İnce ama kuru idi..Hadi itiraf et :) Yanık yemeği de "sosları öyleydi" diye yutturamazsın:) Aynı fotoyu koy bloga da millet görsün neymiş:)
Kuzeninden uzak durmam.. O benimdir.. ! Bu kadar güzel olmasaydı, banane.. Gittim onun için tek taş yüzük bile aldım.. Yakınca enişten oluyorum, hadi iyisin:)

 

Cümle uydurukçusu. :)

Yeni keşfettim blogunuzu, ilk yorumumu yapayım dedim. Ben de Kafa Dergi ve Ters Düz adlı bloglarıma beklerim, ikisini ya da en azından ikisinden birini mutlaka seveceğinizden eminim. İyi blog'lamalar! :)

 

hani cimri olduğunu bilirdim de bu kadar mı cimriydin sen yahu:) gönlü mert cimri adam:)
sana öyle gelmiştir beden su geçirmiyo ıslanarak tazeleniyo sonra kuruyo:p
neyse güzel yazını böyle yorumlarla bozmayayım şimdi... seni cümle uydurukçusu seni.. ne güzel uyduruyorsun sen öyle..

 

hahahah
çok sevindim.yakında bu güzel kalemle akraba oluyorum demek.Allah'ım ben ne şanslıyım.(baktım ikna edemiyorum,fikrimden dönüş yapıyorum:)) )

 

Mert ;
Çok teşekkür ederim ama "ilk yorum" dediğin şey, biraz kendi reklamın gibi olmuş:)
Ama hoşuma gitti yorumun.. Direkt konuya giren insanlara bayılıyorum:) Eminim çok güzeldir söylediğin bloglar.. Emeğine sağlık..

bir hayal kur ;
Ne mert bir gönle sahibim ne de paraya.. :)
Ayrıca bedeni ıslandıktan sonra direkt kurumaya bıraktın ya helal olsun.. Bu ne olumlu bakış açısıdır böyle, hayran olmamak elde değil.. Oldu olacak kuruduktan sonra bir de ütü yapalım:)

Kelimelerle Dans ;
Aferin kız.. Vallahi aferin.. Yıllarrrrrr yıllarrrr sonra çok güzel bir "ikinci cümle" okudum.. "hahahah"ı saymazsak.. Çok ama çok güzel ikinci ve üçüncü cümleleri yazmışsın..Tebrik ederim:)

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.