Kırmızı Sakallı Bedenini Kilitleyen Adam..

Kara listeye adımı yazdım.. Kırmızı bir çizgi çektim üzerime.. Hiç dokunmadığım eşyaların olduğu dolabın üçüncü çekmecesinin en köşesine kilitledim varlığımı.. Varlığımı, ne Türk varlığına armağan edenlerden olabildim, ne de insanlık için bir adım atabildim.. Bu gece, kırmızı keçeli kalemle, adımın üzerine, tam da sakallarıma gelecek şekilde,  bir çizgi çektim..

Gelinlik giyindiğini söyledi hiç tanımadığım insanlar.. Kadıköy Moda Sahili'ndeki kayalar birer birer denize attılar kendilerini.. Taş bağladılar ayaklarına bir daha su yüzüne çıkmamak için..

Bir kaç sene önce, "Bana o çirkin sesinle bir türkü söylesene" demiştin ya hani; türküler sözlerini unuttu, melodisiz kaldı kelimeler, gönle hitap etmiyor artık hiç birisi..

Ciğerparem, ben, çirkin sesimle en son sana türkü söyledim.. Orhan Veli'nin şiirlerini sadece senin için ezberledim..

"Eee artık gitme zamanıdır.. " deyip de vapura binmek için ayaklanmıştım ya hani.. Hani sen, "Daha erken üleynn" deyip de tutmuştun ya kolumdan.. "Yolcu, yolunda gerek.. " demiştim ya gözlerine bakarak...
Gözlerindeki hüznü göre göre, bir daha hiç buluşmayacağımızı plânlayarak,

içten pazarlıklı plânlarımı senden gizleyerek,

vapura doğru yürürken arkaya dönüp de sadece bir kez bakıp el sallarken, yağmur yağıyor olsa bile vapurun açık kısmında oturduğum zaman, içimden "elbet sen de anlayacak ve affedeceksin beni" dediğim günden beri; keçeli kırmızı kalemimle çiziyorum kendimi..

Nihayet beni anlamış ve affetmişsin.. Dilerim bir gün ben de kendimi anlar ve affedebilirim..

.......................................

"Sana sakal yakışmıyor, öpemiyorum seni doya doya" dediğin günden beri, sakal bırakıyorum en umursamaz tavrımla.. Sana neysem, başkalarına da öyleyim.. "Bırakmam seni" deyip hâlâ arkamı dönüp vapurun yağmur alan açık kısmında oturuyor ve keçeli kalemimle kendime çizikler atıyor, her pişmanlığımdan sonra yazılar yazıyor, kendimi hiç dokunmadığım eşyaların olduğu dolabın üçüncü çekmecesinin en köşesine kilitliyorum..

Merakın gidecekse söyleyeyim; kendimi, ilk, seninle kilitledim..


5 Yorum:

İlk kez geldim buraya da gerçekten çok iyi, okuduğum en kuvvetli kalemlerden biri herhalde.

 

Uydurduğum birkaç cümle işte; güzel bakan güzel görüyor Burcu.. Teşekkürlerimle..

 

Merhaba, bunun adı uydurmaksa siz hep uydurun derim :)
Yüreğiniz hep sevgiyle coşsun ve kilitli kalmasın.

 

uydurmuşmuş.. yahu bu kadar mı güzel uydurulur.. okurken kafamda resmen filmi dönüyor.. çok güzel, yüreğine sağlık:)

 

Hamiyet Akan ;
Uydurukçunun önde gideniyimdir zaten.. İşim gücüm yalan-dolan..Haliyle uydurmaya devam edeceğim gibi görünmekte.. Teşekkür ederim güzel sözlerin ve temennilerin için.. Aynısının çok daha fazlası seni bulsun.. (Yorum yaparken "sen" diye hitap etmekteyim.. Saygısızlık olarak adledilmesin lütfen.. Daha iyi iletişim kurabilmek için samimi bir sesleniş diyelim bunun adına) ..

bir hayal kur ;
Eğer kafanda bir film canlandırdıysam, iyi bir uydurukçu-yalancı olduğum çıkar ortaya.. Bundan sonra söylediklerime de inanmazsın sen:)

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.