Daldan Dala..


Daldan dala atlayasım var..

+ En sevdiğim iki günden biridir cuma günü.. Hem sevabı boldur hem de ertesi gün bol bol uyuyacağımın habercisidir.. Haliyle severim cuma günlerini ve bir de cumartesileri..

+ Yarı ölüm hali olarak tabir edilen uykudan, Allah nasip eder de uyanabilir ve cumartesi gününe kavuşabilirsem; annem ve babam yanıbaşımda olduğundan, yarın kahvaltıda patates kızartması veya peynir kavurması olmasına mutlak gözüyle bakabiliriz..  Yanında çay, Ardahan'dan gelme yeşil peynir de olacaktır illa ki.. Allah nasip eder de şuan hâyâl ettiğim gibi olursa herşey; değmeyin keyfime.. Mavi boncuk dağıtırım tüm insanlara..

+ Bugün mesai bittikten sonra eve geldim.. Annem kadın sağolsun, hemencecik oğluna mantı yaptı.. Bir tabağı 3 dakika gibi kısa bir sürede yiyip, sonrasında bir de yarım ekmek yedikten sonra, suyumu içerek, abdest alıp yatsı namazına yetiştim.. Haftada iki gün (salı-cuma), yeniden Kur'an dersleri başladığından, namaz sonrası Kur'an öğrenmek için toplandık.. 21:30'da eve geldiğimde, annemi ve babamı, pür dikkat dizi seyrederken buldum.. ATV'de Huzur Sokağı (İsmini yanlış hatırlıyor olabilirim; bu saatte internette dizi ismi araştıracak da değilim.. Bu ismi kabul etseniz n'olur yani!.. ) isimli diziyi seyrediyorlardı.. Kendimi, haftasonuna girmiş saydığımdan, keyfim yerindeydi.. Babamla, annemle şakalaştım durdum.. Kâh babamla bir oldum annemin üzerine gittik, kâh annemle bir olup babamı ortaya aldık.. Kurban olduğumun insanları, bana öyle büyük bir mutluluk veriyorlar ve yalnızlığıma öyle güzel merhem oluyorlar ki; bir şekilde ayrılacak olduğumuzu düşünmek bile gözlerimin dolmasına sebep oluyor.. Onlar olmadan, kendimi, yarım, eksik, kimsesiz, yalnız hissediyorum.. Onlar olduğunda daha bir coşkulu, sevinçli ve huzurluyum.. Kavga ettiğimiz, birbirimize girdiğimiz de oluyor ama onlar benim candan öte canım olmuş durumdalar.. Ey Rabb'im, benim gibi günahkâr ve isyankâr kuluna, böyle harika anne-baba-kardeşler-yeğenler verdiğin için sana şükürler olsun..

+ Yüzümde bir aylık sakal var.. İlk başlarda tembellikten gitmiyordum berbere ama son zamanlarda özellikle gitmiyorum.. Sahiden sakallar beni çok çirkin gösteriyor ve sahiden çirkin görünmek hoşuma gidiyor.. Yalnız aynaya her bakışımda, beyaz renkteki kılları gördükçe, "Biz bu dünyadan gider olduk, kalanlara selam olsun" diye mırıldanır oldum..

+ Ne zamandır kitap okumuyorum.. Kitaplığım, benim aksime, diyet yapıyor olsa gerek; çünkü aylardır kitaplığa yeni bir kitap eklemedim ve haliyle ağırlığı hep aynı..

+ Uzun zamandır kitap okumadığım yetmiyormuş gibi satranç veya tavla veya okey de oynamadım.. Evden işe gittim, işten eve geldim.. Kimseyle doğru-dürüst buluştuğum bile yok.. Şimdi yazarken farkettim de ben ne kadar asosyal bir herifçioğlu olmuşum yahu..

+ Çok ama çok uzun zamandır sapıklık yapmıyorum.. Düşüncelerimde yine sapığım ama eyleme geçmiyorum..  Sahiden beyefendi biri oldum sanırım.. Veya yaşlandım ve artık erkeklik hislerimi kaybettim, bilmiyorum..

+ Dün tartıldım.. Tartıldıktan sonra bizim evdeki hassas teraziye düşman olmuş durumdayım.. Namussuz terazi, daha 1 ay önce 85,6 rakamını gösterirken, dün 88,2 rakamını gösterdi.. Bana kalırsa terazi aletinin cinsiyeti kadın..  Kadınlar gibi bir söylediği, öteki söylediğini tutmuyor.. (Feministler hücum edebilir..)

+ Sahiden çok kilo almaya başladım.. Akşam işten gelip de hızlı ve çok yemek yiyince ve sonrasında uzanıp kalınca, haliyle kilo alıyorsun.. Sonra da ne pantolon oluyor üzerine, ne gömlek, ne kazak.. Hatun cinsi yaz aylarında göbeğini açıkta bırakan penye giyinip sokağa çıkarken, ben kış aylarında göbeğimi açıkta bırakan kazaklarla dolaşıyorum.. 8 aylık hamile kadınlar gibiyim.. Banyo yaparken -ki genelde ayda bir yapıyorum- yukarıdan baktığımda, aşağıdaki şeyimi göremiyorum.. (şeyimi=ayaklarımı.. İçi fesat olanlar yanlış anlamasın.. )

 + Kilo aldığım yetmiyormuş gibi iyice kelleştim.. Kel ve göbekli biri olarak Klasik Türk Erkeği tadındayım.. Bir de siyah kumaş pantolonun altına beyaz çorap giyinir, çorabın içine de sigara paketi koyarsam, Türk Erkeğini temsil görevini tek başıma üstlenmiş olacağım..

+ Bakmayın farklı konular yazıp, daldan dala atladığıma.. Esasında tek konu var : Kaç gündür, dinlemekten doymadığım bir Kerkük türküsüne ve onun güzel sözlerine kaptırdım kendimi.. Hadi gelin beraber dinleyelim de beraber kapılmanın, birlik olmanın tadına varalım.. ( T ı k l a y ı n  H a d i.. )

7 Yorum:

yani sen şimdi bize,bir erkeğin kilo almasında sınır yoktur mu demek istiyorsun.bunu kanıtlamak için mi tartıyla savaş halindesin? :)
uzun zamandır ben de kitap okuyamıyorum ahh ahh...
saçını sakalını kes.benim saçlarım kısa iken kimse saçlarıyla güzel ya da saç ve sakalıyla yakışıklı halde dolaşmasın ortalıkta:) (kıskançlığın biri bin para)
Allah ailemizi ve değer verip sevgi beslediğimiz hiç bir kimsemizi eksik etmesin hayatımızdan.yokluklarına alışmak zorunda bırakmasın inşallah...
ve bir dee kendi adıma zaman dursun isterken,çok güzel bir hafta sonu olsun sana.yeni haftaya mus mutlu gir inşallahh:)

 

Kelimelerle Dans ;
Tartı ile savaş halinde olarak herhangi bir şey demek istemiyorum.. Birilerine kızmak istiyorum; tartıya kızasım geldi, hepsi bu..

Sen zaten kitap okuma.. Nasıl okuduğunu Kardeşimin Hikâyesi isimli kitapta gördük:)

Saçım mı ki var keseyim üleynnn..? Kel olduğumu özellikle mi söylüyorsun yahu.. Kavgada bile söylenmez bu.. Yalnız sakalım sahiden çok var.. Pek bir tiksinç, iğrenç biri oldum.. Nihayet kendim gibi oldum yani:)

Bir şekilde sevdiklerimizden ayrılacağız elbet..Hayatın kanunu bu.. Allah dayanma gücü versin geride kalanlara..

Zaman durmasın.. Durmasın.. Hızlı hızlı geçsin.. Sen şu sıkıntılarından kurtul çabucak.. Ben de tez elden daha fazla yaşlanayım..

 

şimdilik sadece güzel bir şarkı bırakıp gidiyorum.. yazıyı da keyifle okudum:) yine geliciimm...
http://www.youtube.com/watch?v=OkmrH2aP9ac

 

bir hayal kur :
Bu türküyü daha önce dinledim ve pek beğenmiştim..
Şimdi de duygusal durumuma uygun bir türkü.. Güzel bir seçim.. Tebrik ederim..

 

Bana kuşlar dediler ki sakal filan gitmiş :) Beyaz çorap giyip de o sigara paketini oraya soktuğun gün seni Çocukluktan men ederim bilesin :) Anneciğin iyi ki var olmazsa burada bize sarıyorsun yemek diye. Hatta söyle giderken doldursun yemekleri yetsin o gelene dek :) İlk defa dinliyorum türküyü pek bi sevdim Çocuk.

 

sakal her erkeğe,uzun saç ise bazı erkeklere yakışır bence.

zamanı tutmaya çalışıyorum ama ellerim acıdı,illa kurtulup gideceğim diye direniyor yahu...hiç söz dinlemiyor...

 

Hamiyet ;
Gitti gitti.. Güzelim sakalım gitti.. İçim yanıyor her bir kıl için:)
Beyaz çorap giyer, sigara paketini çorabın içine koyarım ve sen kesinlikle beni çocukluktan men edemezsin; Çocuk'luk doğuştan bana verilen bir unvandır çünkü..

Kelimelerle Dans ;
Aksine sakal beni çirkin ötesi çirkin gösteriyor.. Yaşlı bir amca gibi göstermesi de cabası.. Ama yine de seviyorum işte..
Gerçi bugün sakallarımı kestim.. Gitti çirkinlikten gelen güzelliğim..
Zamanı tutma.. Ellerini de boş yere acıtma.. Bırak gitsin, olacak olan ne varsa oluversin..

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.