Karanfil Kokulu Kadıköy..

 
Kadıköy başkadır benim için.. Oranın farklı bir havası, farklı bir kokusu vardır.. İskeleye yanaşan vapurların ayrı bir güzelliği vardır, Haldun Taner Tiyatrosu'nun önünde duran çiçeklerin aynı bir sempatikliği.. Sevgililerin tiyatronun önünde buluşması, Bahariye Caddesi ve tabii Moda Sahili... Güzeldir; arabaların gürültüsü, insanların bakışı.. Dükkânlar, koşuşturan insanlar, sokakta türkü söyleyen çılgınlar.. Güzeldir; bir şiire mısra olmuş âşıklar..

Kadıköy başkadır benim için.. Gece sokakta bir evsiz yatsa, ben sıcacık yatağımda donarım.. Haydarpaşa'da duman tütse, o muhteşem bina yanmaz bir tek ben yanarım.. Bir kadın trene binen sevgilisini uğurlasa, onun yerine ben ağlarım..

Kadıköy başkadır benim için.. Âşk kokar, âşık kokar.. Tarih kokar, şiir kokar.. Yazamadığım cümleler, söyleyemediğim türküler kokar..
Kadıköy başkadır; bir esmerin, gamzeli tebessümü gibi sevda kokar..
Kadıköy başkadır; dünya içinde ayrı bir dünya kokar..
Kadıköy başkadır; baştan sona, yıllar önce sevdiğime alıp da gönderdiğim kırmızı karanfil kokar..
Kadıköy başkadır; kırmızı karanfil görüntüsünde kırmızı yalnızlık kokar..
Kadıköy başkadır; yüzüne hasret kaldığım sevdiğim gibi kokar..


2 Yorum:

sen şiir yaz bence yaaaa.
şiirsellik var sende.

ben de dün kadıköy'ü yazdım.
aynı sokakları.
:)

 

deeptone ;
Şiir sahiden yetenekli ve zeki insanların işi.. Beni aşar.. Şiirlere yorum yazmaya bile çekinirim..

Senin Kadıköy yazını da okudum da sen biraz daha ecnebi kültürünü bilenlerdensin.. Benim pek aklım ermiyor o kültüre, kelimelere, şarkılara, kitaplara.. Hem o kültürü bilip hem de güzel yazınca, ayrı bir beğendim yazdığını..

 

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.